Гра


1/4

Кубок АМФВ, Центральний майданчик
32: 22

Удари по воротах:

20
:
17

Удари у рамку воріт:

8
:
8

Сейви:

6
:
6

Фоли:

10
:
6

Смірнов Василь, Трефіловський Дмитро, Леончук Олександр




Хронометрист / Делегат:

Джафарова О./Голоскоков С.




Про гру:

Акорди музичного супроводу відлунали під дахом «Арени» і команди у ритмі урбан-техно вступили до чвертьфінального двобою за Кубок АМФВ. Бліьш наполегливими у справі гольових моментів були господарі, які за перших п’ять хвилин встигли кілька разів перевірити реакцію голкіпера «Юності» та двічі «дзенькнути» у стійку воріт. За сім хвилин до сирени на перерву Сергій Гузоватий у карколомному стрибку відверто врятував ворота від неминучого голу. А вже за мить Дорогостаї мали відкривати рахунок, проте швидка комбінація 3 в 2 закінчилася незручним пасом і як підсумок – нічим. Ще за хвилину «Юність» за палкої підтримки власних вболівальників пішла вперед та реабілітувалася за попередню невдачу. Аналогічна атака за формулою «3 в 2» закінчилася влучним пострілом у дальній кут «авангардівських» воріт у виконанні Олександра Касьянчука.

Лучани спробували швидко відновити баланс, але дальні удари особливого ефекту не мали. Лише вболівальники гостей оплесками нагороджували сейви свого кіпера. До сирени на відпочинок суперники обмінялися гострими випадами, але на табло так і горіла понура одиничка.

Аби змінити цифру рахунку на номер тайму червоно-чорним знадобилася лише хвилина. Автором голу, що стався після вже традиційного для гостей виходу 3 в 1, був запротокольований Едуард Хрипа.

Після цієї події матч продовжився за передбачуваним сценарієм. «Neris» великими силами пішов вперед (не вперше у сезоні граючи у «доганляки»), а «Юність» шукала футзального щастя у контрвипадах. Свої атакувальні дії та бажання відігратися лучани щедро приправляли фолами. І в якийсь момент «пересолили», двічі перебравши ліміт. Щоправда забивати з дабл-пенальті у гостей виходило значно гірше ніж з гри. Футбольна мудрість про те, що не забиваєш ти, то забивають тобі, почала діяти ближче до закінчення основного часу гри. Невгамовний «авангардівець» Михайло Боднар двічі пробив надійного Сергія Гузоватого і менше ніж за хвилину до сирени рахунок став нічийним – 2:2. Такий собі «камбек».

Останні 30 секунд відзначилися двома супермоментами «Юності» (їх ще довго можна переглядати на відеоповторах), але фортуна була на боці клубу «Neris-Авангард». Під час серії післяматчевих пенальті капризна дама спортивної вдачі (вищезгадана Фортуна) не стала зраджувати луцькій команді, яка завдяки рахунку 3:2 після пробиття шестиметрових вийшла до півфіналу Кубка АМФВ.