Гра


Фінал

Кубок Волині, Центральний майданчик
0: 3

Хронометрист / Делегат:

Орлов В./Голоскоков С.




Про гру:

Фінал ювілейного десятого сезону 2017/2018. Фінал Кубку Волині. На майданчику СК «Арена Спорт» ця подія звела діючого на той момент володаря трофею хорівську «Надію» та цьогорічного Абсолютного чемпіона Волині з футзалу із столиці регіональних залізничників. Зустріч амбітних суперників відбувалася в п’ятий раз за п’ять місяців. Починаючи з кваліфікаційного раунду у листопаді, підопічні Романа Бірука чотири рази зуміли відсвяткувати вікторію, але легкими ті перемоги для ковельчан точно не стали.

Чергова зустріч добре знайомих суперників у матчі за головний перехідний кубковий трофей розпочалася в академічному стилі у позиційних атаках. Ніхто не поспішав форсувати події. Спокійний хід поєдинку раптово був порушений у самісінькій середині тайму, коли ФЦ «Ковель-Волинь» вибухнув двома голами. Спочатку титулований Віталій Романчук замкнув дальню стійку, а за кілька секунд його партнер по команді Олександр Ліщук рахунок подвоїв.

За дві с половиною хвилини до сирени на перерву чергова «обрізка» господарів майданчика закінчилася взяттям воріт Ігоря Пунди у виконанні Романа Кузьмича. 0:3 і «Надія» за традицією пішла у наступ з п’ятим польовим гравцем. Кілька гострих моментів «зелені» встигли створити за короткий залишок часу, але забитих м’ячів чисельні глядачі до відпочинку більше не побачили. А як показали подальші події матчу, з голами у недільний вечір було покінчено.

В другому таймі «Надія» з перших секунд відправила у наступ свого капітана Миколу Радька у якості воротаря-«мотали», лише іноді використовуючи Ігоря Пунду для класичного захисту воріт. М’яч подовгу гостював на половині майданчика ковельчан і навіть швидко летів у бік воріт, де Дмитро Дувакін діяв максимально впевнено та майстерно.

Час спливав, а голу все не було. Ковель професійно захищався, а «Надія» все шукала і шукала свій шанс для взяття воріт. Але знову це був не день хорівської команди. «Селект» так і не знайшов шляху до сітки воріт гостей. П’ята перемога ковельчан у віртуальній суперсерії принципового протистояння принесла хлопцям з футбольного центру третій титул і з ним требл сезону – переможці Регулярної першості, Абсолютні чемпіони області та володарі Кубку Волині.

Красень Кубок мінімум на рік отримав ковельську прописку, а підопічні Романа Бірука ювілейний десятий сезон АМФВ назавжди вписали у книгу власних досягнень, як один із найкращих.