Гра


1/4

Кубок АМФВ, Майданчик ПАРКЕТ
3: 1

Хронометрист / Делегат:

Джафарова О./ Голоскоков С.




Про гру:

За радянських часів донецький «Шахтар» завжди вважався кубковою командою, яка неодноразово перегравала більш маститих опонентів за рахунок характеру та вмінню переламувати хід невдалих поєдинків. Цього сезону нововолинський тезка гірників намагається відповідати історичному тренду, здобувши кілька відверто вольових перемог. Не став виключенням і звітний поєдинок.

Першолігові «Шахтар» та «Олика», які за збігом обставин посідають у першості відповідно 2-у та 3-ю сходинки турнірної таблиці, на чвертьфінальну гру Кубку АМФВ вийшли зарядженими на безкомпромісну боротьбу. В дебюті матчу беззмінний капітан «Олики» Олег Шахраюк ударом з розвороту міг відкрити рахунок, але гірників виручив майбутній герой поєдинку – голкіпер Вадим Кренц. Номінальні господарі відповіли гострою атакою, після якої м’яч потрапив у стійку.

Рівний хід поєдинку перед самою перервою порушив кращий бомбардир «Олики» останніх сезонів Олег Шахраюк, який влучно пробив у самісіньку дев’ятку та встановив підсумок тайму.

Після відновлення гри прикрасою перших хвилин другої половини став потужний постріл Івана Жуковського з Нововолинська, що зробив рахунок нічийним. За кілька хвилин невтомний Олег Шахраюк міг стати автором гола туру, коли бив головою у кут воріт, але голкіпер господарів у карколомному стрибку витягнув складний м’яч. Далі вихід «оличан» три в одного був героїчно відбитий захистом «зелено-чорних».

А за пять хвилин до фінального свистка «Шахтар» вже був попереду після голу Романа Романюка. Відповідь гостей не забарилася, але знову дивовижним чином воротар господарів врятував команду. На 22-й хвилині Віктор Михальчук збільшив перевагу нововолинської команди до двох пунктів, на що «Олика» зуміла відповісти ударом у поперечину та спробою за допомогою п’ятого польового вирвати бодай нічию. Проте рахунок залишився незмінним і перши півфіналістом Кубку АМФВ став «Шахтар» із столиці волинських гірників, котрий так нагадує свого ретро-тезку.