Гра


1/4

Кубок Волині, ДЮСШ. Ковель
4: 3

Про гру:

Останній чвертьфінальний поєдинок Кубку Волині, що був перенесений з вихідних на будній день (точніше вечір) із-за накладок з календарем Чемпіонату України, від початку викликав зацікавленість в любителів футзалу області. Діючий володар перехідного трофею, діючий абсолютний чемпіон Волині та переможець минулорічної регулярної першості ковельський «Вокар» та амбітний учасник чемпіонату України в Другій лізі, діючий чемпіон літньої першості луцький «Любарт» мали довести свої претензії на півфінал цьогорічного розіграшу.

Звичайно записним фаворитом у кубковому двобої виступали господарі майданчика, за яких в залі ДЮСШ «Спартак» вболівала абсолютна більшість любителів футзалу. Роль екзаменатора вже на першій хвилині взяв на себе ультрадосвідчений Віталій Кашуба, котрий забивав м’яч вже у порожні ворота. Вкотре за коротку історію виступів ФК «Любарт» дебютні миттєвості навряд чи можна віднести до здобутків підопічних Назара Бугайчука.

Підтвердженням цієї тенденції став ще один гол господарів на 3-й хвилині гри. Ще один з ветеранів ковельської команди Роман Кузьміч зумів не тільки обіграти польового гравця лучан, але й підловити кіпера гостей Дмитра Притулюка несподіваним ударом в ближній кут. Здавалося, що титульна команда легко доведе справу до переможного завершення з мінімумом зусиль. Проте інтрига швидко відновилася. Вихід з під пресингу за допомогою капітана-голкіпера «Вокара» Дмитра Дувакіна закінчився тривіальним «обрізом» і ковельчанин у складі гостей Дмитро Романюк своїм шансом скористався на 100% - 2:1.

Проте гандикап у два голи відновився доволі швидко. Чергова атака «червоних» завершилася влучним ударом з правого флангу атаки підопічних Романа Бірука у виконанні Андрія Лукашука. Рахунок 3:1 став підсумком першого тайму кубкового протистояння, в якому перевага діючих носіїв титулів була реально відчутною.

Другий же тайм став справжньою родзинкою для поціновувачів волинського футзалу. «Любарт» згадав, що кубковий характер притаманний і його футзалістам. Гра остаточно розкрилася і стало набагато цікавіше. Ожили трибуни. На 17-й хвилині Роман Козачок відновив інтригу, звівши до мінімуму перевагу ковельчан. Суперники почали діяти куражно і на контркурсах. А розв’язка битви за право грати у півфіналі Кубку Волині за законами жанру відбулася під завісу матчу. Ігрова активність «Любарта» віншувалася голом Романа Кузьмича на 23-й хвилині і тепер вже нервувати довелося штабу господарів, котрим впевнено керував Роман Бірук. Його козири виявилися більш вагомими і глядачам не вдалося стати свідками післяматчевих пенальті, адже Олександр Портянко забив таки гол і оформив перепустку діючих володарів головного кубкового трофею Волині до наступного раунду на ім’я «»Вокар-Ковель». А «Любарт» отримав безцінний досвід, що має у майбутньому стати у нагоді під час вирішення командою ігрових завдань в інших турнірах.