Гра


1: 2

Хронометрист / Делегат:

Ховайло Т./Голоскоков С.




Про гру:

Перед матчами професійних боксерів ведучі у рингу заводять фанатів емоційними вигуками під час представлення суперників та оголошення їх титулів. Уявляємо звітний поєдинок волинської Суперліги, де під дахом СК «Арена Спорт» лунає: «Діючий володар Кубку Волині, переможець Регулярної першості області, багаторазовий призер обласних змагань, володар Новорічного Кубку 2019, Абсолютний чемпіон Волині та лідер Суперліги поточного сезону Вокар-Ковель!!!». Чесно та поважно. Про опонентів з ФК «Любарт» поки що можна говорити без пієту, але за представників обласного центру у Чемпіонаті України (Друга ліга) вболіває чимало прихильників футзалу, котрі підтримують лучан в усіх офіційних турнірах.

Не став виключенням і стартовий поєдинок 5-го туру, в якому на паркеті СК «Арена Спорт» зійшлися ковельська та луцька команди, а на трибунах згуртувалися поціновувачі гри у м’яч ногами 5х5.

Початок поєдинку міг стати наочністю для юних футзалістів з огляду на тактичні побудови команд-суперниць та їх дії на майданчику. Розумний, зважений та доволі академічний футзал панував на паркеті та заворожував глядачів. Фінти Віталія Кашуби, сейви Дмитрів – Дувакіна та Притулюка, відбори та перехоплення, потужні удари та ажурні комбінації – ось підсумок першого тайму, що глядачам голів не подарував. Проте показав, що цього вечора зійшлися гідні суперники.

Відпочинок більше пішов на користь ковельчанам, котрі протягом стартової хвилини організували дві атаки, що у підсумку закінчилися потужним та влучним пострілом Олександра Портянко у дальній кут воріт номінальних гостей – 1:0.

Пропущений гол явно розкріпостив «Любарт», котрий сміливіше ходив у наступ та намагався пресингувати суперника. І на 20-й хвилині старання лучан далися в знаки та закінчилися красенем-голом у виконанні Романа Кузьмича, який вколотив «селект» у кут воріт «Вокара». Ковель швиденько відповів кількома гострими моментами, в яких кращим відверто був кіпер лучан Дмитро Притулюк.

Можливо ігрові подвиги воротаря гостей надихнули підопічних Назара Бугайчука на переможний епізод, що стався за 38 секунд до закінчення поєдинку. Різкий випад «Любарта» через три паси закінчився розторопними діями Владислава Козачка, котрий переправив круглястого у сітку воріт. Нервове закінчення і під оплески глядачів лучани відсвяткували історичну перемогу на титулованими ковельчанами.