Гра


3: 4

Хронометрист / Делегат:

Джафарова О./ Голоскоков С.




Про гру:

 Першими на майданчик СК «Арена Спорт» вийшли МФК «Хорів» та діючий володар титулу Абсолютного чемпіона Волині «Вокар-Ковель». Поєдинок минулої суботи виявився надзвичайно цікавим та бойовим, що призвело до серії післяматчевих пенальті. В цій вправі доля посміхнулася ковельчанам, котрі повели у серії 1:0.

Відповідно на другий матч підопічні Романа Бирука виходили з правом на помилку, а суперника могла влаштувати лише перемога для продовження боротьби за титул. Щоправда кадровий ресурс для вирішення амбітних завдань у команд був не рівний. «Вокар» разом із голкіпером привіз до Луцька дві рівних ігрових четвірки, а МФК зібрав під своїм прапором воротаря та сімку самураїв, в якій був відсутній Іван Мучак, а Володимир Бобилєв виглядав втомленим після ветеранських перегонів, що тривали протягом дня.

Зі свистком рефері суперники взяли з місця в кар’єр. І атаки, як хвилі почали накочуватися на ворота Дмитра Дувакіна та Юрія Колодюка. Позиційно більше  атакували господарі, а ковельчани гостро контратакували. В середині тайму член клубу кращих волинських бомбардирів Володимир Бобилєв відкрив рахунок, а за секунди Володимир Хмелярський із столиці волинських залізничників відновив паритет – 1:1.

За чотири з половиною хвилини до закінчення першого тайму неквапливий розіграш м’яча поблизу карного майданчика ковельчан завершився потужним та влучним пострілом невтомного (на той момент) Володимира Бобилєва. На останок ігрового часу «Вокар» організував міні-штурм, але свисток арбітра відправив суперників на відпочинок.

По перерві ковельчани провели кілька небезпечних атак, до яких став підключатися і голкіпер гостей Дмитро Дувакін. Але «синьо-білі» впевнено відбилися і самі перейшли до звичного позиційного наступу. «Червоні» намагалися пресингувати суперника і кількість «гірчичників» зросла в рази, а президенту хорівців Віктору Ревко навіть довелося покинути тренерський місток та розташуватися за межами майданчика.

Черговий гол у матчі народився в затяжній атаці «Вокара» після влучного пострілу Олександра Ліщука на 23-й хвилині – 2:2. Рівновага не захотіла довго триматися. Гості набрали шість фолів і почали діяти обережніше, а в цей час МФК провів багатоходівку, яку Тарас Прислупський завершив ударом з гострого кута – 3:2.

І знову «вокарівці» були вимушені великими силами йти в наступ та зуміли вивести на ударну позицію Олександра Ліщука, який оформив другий дубль у матчі та в чергове зрівняв рахунок. Останні дві хвилини емоційного протистояння тривали довго та тримали у напруженні чисельну глядацьку аудиторію. За 20 секунд до фінального свистка Роман Кузьміч справжня «паличка-виручалка» зумів вкотре у сезоні знайти шпарину в захисних редутах «Хоріва» і вивів «червоних» вперед. А за 9 секунд до закінчення ігрового часу стався 6-й фол у гостей. Шанс уникнути поразки з дабл-пенальті взявся використовувати досвідчений, але надто втомлений Володимир Бобилєв, якому постріл з 10-ти метрової позначки явно не вдався.

Ось така драматична розв’язка двобою гідних суперників. «Вокар» другий сезон поспіль у фіналі, де на нього чекає луцький «Вотранс». А МФК «Хорів» варто подякувати за цікавий та змістовний футзал.