Гра


1: 7

Хронометрист / Делегат:

Джафарова О./ Голоскоков С.




Про гру:

 Луцьке дербі двох амбітних суперників викликало чималий інтерес у вболівальників. «Динамо» в цьому сезоні взагалі набуло чимало симпатиків, сенсаційно обігравши титуловану «Надію» та взявши реванш у «транспортників» 4:1 після стартової поразки 0:3.

Три хвилини знадобилося підопічним Юрія Волошина аби повести у рахунку – швидкий Євген  Котюн не залишив шансів голкіперу господарів. А за п’ять хвилин екс-гравець столичних динамівських колективів різних ліг Олександр Назарчук на 100% скористався гольовою нагодою, що люб’язно надали луцькі динамівці – 0:2. Господарі спробували переломити хід поєдинку, але суперник не давав «блакитно-білим» використати їх головний козир – швидкість. Гості діяли уважно і до сигналу на перерву рахунок залишився  незмінним.

Другий тайм розпочався із затяжних динамівських атак, що в підсумку до 18-ї хвилини наразилися на швидкий випад опонентів, де досвідчений голеадор Валентин Кривицький майстерно розібрався з кіпером господарів. 3:0 – рахунок-повторення першої серії півфінального протистояння.

На 25-й хвилині «Динамо» не використало вихід на побачення з Павлом Чемерисом у виконанні Миколи Казьмирука, а ще за мить Олександру Курінову не поталанило влучити у сітку після розіграшу кутового. Нагоди повернутися у гру були практично втрачені, що змусило господарів йти ва-банк – зняти голкіпера та атакувати вп’ятьох.  Вийшло не дуже – перших же два «обрізи» перетворилися у другий гол Олександра Назарчука та дубль Євгена Котюна. Лише після цього динамівцю Андрію Бойко вдалося розмочити рахунок та не дати Павлу Чемерису вкотре в сезоні відстояти на нуль.

Пропущений м’яч по-спортивному завів Павла, котрий в одному з епізодів після фіксації «селекта» в руках ударом з ноги відправив круглястого через всю «поляну» у порожні ворота. Все стало остаточно зрозумілим щодо фіналіста плей-офф, хоча команди продовжили шукати можливості для взяття воріт. Дві спроби «транспортників» реалізувати дабл-пенальті виявилися не вдалими, проте Максим Обертас таки встиг забити 7-й гол за гостей.

Так закінчилася епічна сага луцького «Динамо», якому не варто дорікати самим собі за невикористані нагоди пробитися до фіналу. Хлопці показали справжній спортивний характер та надали приклад всім колективам, котрі не вважаються записними фаворитами, як боротися за лідерство в обласному футзалі без фінансових мотивацій. А на першого чемпіона Волині луцький «Вотранс» чекає випробування фінальною серію плей-офф з діючим володарем титулу ковельським «Вокаром». Традиційне футзальне протистояння Луцьк-Ковель вже наступних вихідних стане головною подією у футзальному житті Волині. За Регламентом АФЛУ переможець серії гратиме у Всеукраїнсьму фіналі, що відбудеться в Житомирі 22-24 березня.