Гра


1: 2

Хронометрист / Делегат:

Журибіда В./ Кузнєцов Д.




Про гру:

Не так давно «Вілія» виглядала справжнім монолітом свого дивізіону, зазнавши поразки лише в одному, позбавленому турнірного значення, матчі регулярної першості проти «Вотрансу-2». Утім, в першому матчі фінальної серії млинівські футзалісти зазнали відчутного удару по амбіціях в протистоянні з «Торпедо». А недільного вечора уже підопічні Анатолія Мищука розраховували закінчити серію без додаткового матчу.

І перший крок до цього вони зробили уже на 4-й хвилині гри. Дмитро Рожко завдав не надто сильного чи нереального удару з середньої відстані, однак це стало сюрпризом для голкіпера «Вілії», який пропустив «кулястого» під собою. «Біло-салатові» забігали у середині тайму, а одна з атак стала результативною. Не важко здогадатися, що вирівняв рахунок на табло найкращий голеадор млинівського колективу Сергій Вишневський, якому під час швидкої атаки вдався класний удар з ходу з лівої ноги – уже за мить м’яч затріпотів у сітці воріт суперників – 1:1! До завершення тайму команди влаштували своєрідний «баш на баш», обмінюючись гострими гольовими можливостями, однак удару Ігоря Шевельова завадив стати результативним голкіпер, а постріл з сиреною від Вишневського пройшов повз нижній кут рамки «Торпедо».

Другий тайм був більше пронизаний тактичною боротьбою обох команд. Хоча і для яскравих моментів місця у цьому спектаклі вистачало. Наприклад, голкіпер «торпедівців» Юрій Фіщук  відбив удар Юрія Гриценка, а його візаві – впорався з атакувальними потугами Рожка та Шевельова. Матч невпинно наближався до серії пенальті, однак у справу втрутився черговий фол «торпедівців». Сергій Вишневський прогнозовано взявся виконувати дальній штрафний прямим ударом, а м’яч після його вистрілу влучив у поперечину, від якої відлетів у спину голкіпера і зрадницьки поскакав у ворота! До завершення матчу залишалося лише півхвилини – їх, щоб відігратися, лучанам не вистачило. 1:2 – Вища ліга також матиме третій матч фінальної серії за звання Абсолютного чемпіона.