Гра


Фінал

Кубок Прогресу, Майданчик ПАРКЕТ
52: 26

Хронометрист / Делегат:

Джаварова О./Голоскоков С.




Про гру:

Абсолютний чемпіон області проти переможця Регулярного чемпіонату Другої ліги зійшлися у фіналі Кубку Прогресу. Добре знайомі суперники не мали секретів один від одного. Менше п’яти хвилин знадобилося «ковбасникам» аби розкоркувати ворота Андрія Ткачука. Комбінацію партнерів завершив Дмитро Стоянович, коли вискочив сам на сам з кіпером номінальних гостей. «Поважні» до кінця тайму організували чимало спроб для взяття воріт, але найкраще що змогли запропонувати опонентам «блакитні», це потужний постріл Івана Заліпи, коли м’яч потрапив у стійку. За рахунку 1:0 команди пішли на відпочинок.

По перерві луцьке дербі в рамках «прогресивного» фіналу відзначилося падінням Олександра Блажиєвського в карному майданчику FC «Respect» - пенальті. Сам постраждалий взявся виконувати вирок рефері і його удар з шестиметрової позначки був бездоганним.

Зрозумівши, що втрачати нема чого, «поважні» пішли на затяжний штурм. Такий сценарій певний час влаштовував господарів, котрі отримали можливість для контр-випадів. Коли «блакитні» зрозуміли, що позиційні атаки не дають очікуваного ефекту на паркеті СК «Арена Спорт» в ролі «воротаря-мотали» з’явився Віктор Сущ. Дивіденди від такого рішення тренерського штабу FC «Respect» далися в знаки за дві хвилини до фінального свистка, коли Дмитро Коніщук з гострого кута пробив надійного Ігоря Манілова. А ще через кілька миттєвостей дубль Дмитра активував опцію післяматчевих пенальті. В нервовій справі Фортуна посміхнулася «респектівцям» - 6:5. «Поважні» більш поважно віднеслися до Кубку Прогресу і здобули другий титул сезону 2018/2019.