Гра


1/8

Кубок АМФВ, Майданчик ПАРКЕТ
7: 0

Хронометрист / Делегат:

ЖуриБіда В.




Про гру:

Завдяки Рейтингу обидві команди за підсумками минулого сезону дещо апгрейдили свої ліги – ХФК змінив Першу на «вишку», а «Олімп» із звичної Другої перебрався у Перший дивізіон. Стартові поєдинки в своїх лігах обидва клуби провалили. «Фіміам» поступився потужному «Теремно Хліб» 2:4, а «античний» колектив не знайшов великої кількості аргументів у протистоянні з «КуміКо» (екс-Забіяка) 2:5. І в неділю з ранку суперники отримали шанс підвищити собі настрій в рамках поєдинку 1/8-ї Кубка АМФВ.

 Додатковою мотивацією на спортивні звершення гідних суперників є вірні вболівальники обох клубів. Християнська громада багато сезонів палко підтримує своїх улюбленців на всіх без виключення турнірах без огляду на результат. А в родинно-товариському колективі, що носить назву древньогрецької обителі богів із Зевсом на чолі, навіть існує клубна посада «талісман», яку кілька сезонів обіймає харизматичний Михайло Кардаш.

Пролунав стартовий свисток і команди пішли в наступ. Стартова четвірка «античників» активно попрацювала на майданчику і кілька гострих моментів у виконанні прудкого Миколи Маціюка закінчилися небезпечними ударами. Далі гра вирівнялася і вибухнула лише у середині тайму, коли відбулася заміна ігрового м’яча. Помаранчевий «селект» вилетів за межі майданчика, а біло-синя куля господарів ледь не першим дотиком від ноги Олександра Потурая опинилася у сітці воріт. За лічені хвилини Андрій Вашкевич подвоїв результат, а Олександр Потурай оформив дубль та довів опонентам різницю у міжліговому класі.

Перефразовуючи рядки пушкинського «Євгенія Онєгіна» фанати гостей цілковито могли скандувати: «Олімп! І як багато в цьому звуці для серця луцького злилось…» Проте торсида жовто-блакитних з огляду на події в матчі обрала більш традиційний варіант із уважним та мовчазним спостереженням за кубковим трилером. «Олімпійці» не здавалися та йшли у наступ. Господарі ж набрали 5 фолів і намагалися до перерви втримати комфортний гандикап. За 40 секунд до відпочинку дабл-пенальті таки стався, а перед суддівським сигналом на припинення гри відбулася спроба №2. Щоправда, обидва постріли з десятиметрової позначки пішли повз рамку.

На початку 2-го тайму «Олімп» провів кілька швидких атак, що так і залишилися нереалізованими моментами. А перший же випад «християн» завершився виходом 3 в 1 і колеги Олександра Потурая дозволили «чотирнадцятці»  зробити хет-трик.

Інтригу щодо путівки до чвертьфіналу було практично вбито. Хоча блакитні на досягнутому не зупинилися і продовжили атакувати ворота «Олімпа». В підкоренні символічної вершини взяли участь забивний Олександр Потурай, Юрій Мартинюк та Сергій Ойович, зробивши рахунок нищівним - 7:0.

Девіз на футболках гравців ХФК «Життя наповнене змістом» заставляв всіх учасників поєдинку до останніх секунд працювати на повну без огляду на рахунок. Суддівський фінальний свисток застав «Олімп» в атаці. Проте в наступний раунд Кубку  АМФВ впевнено проходить ХФК «Фіміам».