Гра


1/8

Кубок Волині, Майданчик ПАРКЕТ
3: 2

Хронометрист / Делегат:

Журибіда В./ Кузнєцов Д.




Про гру:

«Битва титанів» волинського футзалу обіцяла бути цікавою. Минулого сезону ці дві команди поділили між собою титули чемпіонату – «Надія» виграла регулярний чемпіонат, а «Вокар» став Абсолютним чемпіоном Суперліги. У Кубку ж обидві команди навесні склали зброю перед майбутніми переможцями турніру з «ЛСТМ», а у новому сезоні з легкої руки сліпого жеребу зустрілися між собою уже в першому раунді.

Цього сезону до «Надії» повернулися ті лідери, з якими вона вигравала Всеукраїнський фінал аматорського чемпіонату України два роки тому – Сергій Шафранський та Ярослав Писько. Однак з перших хвилин в гру довелося вступати іншому тодішньому переможцю Ігорю Пунді, який потягнув два удари Петра Мороза з вбивчих дистанцій. Довелося добряче попрацювати і Дмитру Дувакіну після моменту в Євгена Заїченка. Щоправда, на 5-й хвилині екс-футболіст «Скали» та «Буковини» таки досяг свого прицільним ударом в нижній кут – 1:0!

Гра була більше тактичною, тож гол, забитий «Надією», мав для номінальних господарів майданчика колосальне значення. А на 10-й хвилині їм вдалося подвоїти перевагу – блискавичну контратаку на дальній стійці завершив Іван Ільчишин – 2:0. Ярослав Писько міг зробити рахунок розгромним, однак потужним ударом влучив у бокову стійку воріт «Вокару». А під кінець тайму гості таки зарухалися, а наконечником їх атак частенько був Олександр Портянко. Саме він покарав гравців «Надії» за миттєву розслабленість за сім секунд (!) до завершення тайму, прицільно пробивши у дальню «дев’ятку» воріт Пунди з майже нульового кута – 2:1!

У другому таймі шоу продовжилося – Дувакіну знову довелося працювати після удару Ільчишина, а Віталій Романчук з вигідної позиції не зумів як слід влучити по м’ячу, який, мабуть, і сам уже бачив у сітці воріт. Зате знову вистрілив Заїченко, який з ходу класним ударом з носка без шансів для Дувакіна вклав «кулястого» у дальній кут – 3:1! «Вокар» здорово напружився, Андрій Лукашук, Віталій Кашуба та той-таки Романчук не використали чудові нагоди для взяття воріт – хоча і Дувакіну вдалося здійснити неймовірний сейв головою, коли йому закидали «за комірець» з середини майданчика… Інтрига в матчі відродилася після суперголу Петра Мороза у стилі, який раніше «запатентував» у чемпіонаті Волині Тарас Кабанов – закидання від голкіпера, прийом на груди і одразу гарний та недосяжний для кіпера удар в дотик з розвороту – упевнені, що цей епізод ви будете смакувати у черговій підбірці топ-голів цього тижня – 3:2!

На жаль для ковельчан, цей гол так і залишився останнім в матчі. Ані намагання «розкатати» «Надію» грою в п’ять польових, ані емоційна зарядженість та хороша фізична форма не допомогли чинному фіналісту Кубка Волині, який завершив турнірний шлях уже на першому етапі змагань.