Гра


3: 5

Хронометрист / Делегат:

Журибіда В./ Голоскоков С.




Про гру:

Матч 2-го туру Першої ліги звів разом два клуби, котрі дуже ретельно ставляться до клубних традицій. І хоча ФК «Мар’янівка»  можна віднести до справжніх мастодонтів регіонального футболу та футзалу, луцький олімп за свою восьмирічну історію також може похвалитися гарними «позакласними» заходами. Якщо президент клубу з Горохівщини Сергій Магера неодноразово влаштовував командні збори та трепетно відносится до червоно-білого бренду, то його візаві Валерій Івахненко для клубної марки «Олімп» влаштовував фотосесії з друком календарів та організовував літні спартакіади для членів «античної» команди. Останній раз суперники зустрічалися у півфіналі Кубку П’ятірки в рамках кваліфікаційного турніру «Ярмарок футзалу» і там перемогу з мінімальним рахунком 2:1 здобули луцькі футзалісти, не зважаючи на те, що за Рейтингом «Мар’янівка» знаходиться вище «олімпійців». А в стартових поєдинках Чемпіонату обидві команди розчарували своїх прихильників. Волинські «хорвати»  провалили другий тайм так званого «молочного» дербі з «РадиМо», пропустивши 12 сухих м’ячів, а клуб-тезка легендарної грецької вершини стараннями Богдана Компанійця зумів забити у ворота «Кум і Ко» двічі, щоправда пропустивши п’ять голів.

Трохи більше хвилини знадобилося командам, аби обмінятися уколами. Щоправда «волинські хорвати» влучили у стійку, а їх візаві у сітку стараннями забивного Миколи Маціюка. Не зважаючи на пропущений гол і коротку лаву запасних «Мар’янівка» йшла вперед і створювала момент за моментом. І зрештою Богдан Кононець зумів пробити голкіпера «античних» Руслана Корпоша – 1:1. Далі до самої перерви на глядачі, ні гравці нудьгувати часу не мали. На майданчику вирували емоції та відбувався парад помилок, яким суперники скористатися не зуміли. Глядачі з посмішками спостерігали за ходом подій та відпочинком команд.

Суттєвих змін у малюнку гри, а точніше тієї абстракції, що відбувалася на паркеті СК «Арена Спорт» особливо не спостерігалося. Другий тайм – «обрізки», неточні паси, безглузді передачі, постійні «закидухи» в порожнечу колкіперами команд та сміх на трибунах. Як гром серед ясного неба стався гол Вадима Курилко – 1:2. Гості вийшли вперед. Фанат-талісман «Олімпа» одиноко засумував на трибуні. Проте за кілька хвилини помилковий паноптикум завершився тим, що Руслан Корпош рукою через весь майданчик відпасував на свого кума Миколу Маціюка, котрий в стилі ковельчанина Петра Мороза (автора кращого голу в кубкових перегонах 1/8-ї) у стрибку через себе забив красень-гол, що номінуватиметься на краще взяття воріт у 2-му турі.

За мить команди обмінялися голами, а «Олімп» встиг заробити 5-й фол та трохи знизити команду швидкість. Веселощі між тим продовжилися. Активний Юрій Бабеляс оформив дубль, а на останок записав на своє ім’я хет-трик, скориставшись авантюрним виходом кіпера «античних» в ролі п’ятого польового. 5:3 – перемога за ФК «Марянівка». Драматичною розв’язкою звітне протистояння у традиціях журналістських шаблонів називати не хочеться, адже рекордна для Першої ліги кількість помилок викликала щирі посмішки у глядачів на трибунах. Позитив лише у тому, що обидві команди чітко усвідомлюють факт необхідності ретельної праці на тренуваннях, аби підвищити культуру командної гри та індивідуальну майстерність гравців.