Гра


8: 5

Хронометрист / Делегат:

Зварич Я./Корпош Р.




Про гру:

Інший ковельський колектив розпочав свій матч трохи пасивніше, а все тому, що Ігор Чорнуха повів свій ЛСТМ у перед. І це дало результат – на другій хвилині блакитні перехопили м’яча і Тарас Кабанов ефектно п’ятою відкрив рахунок у матчі – 1:0. Однак ковельський зал – це своя атмосфера, своя гра, своя тактика, а стандарти – це надпотужна зброя! Обмін гострими ударами на четвертій хвилині привів до голу Івана Мучака -1:1, а за декілька секунд підступний рикошет привів до голу, після реалізації ауту Іваном – 2:1. Цілий комплекс безкінечних розіграшів аутів привів до голу Тараса Прислупського на сьомій хвилині – 3:1. Та і у лучан були свої домашні заготовки – закидання Романа Перлова, підсічка головою Тараса Кабанова і на табло уже 2:3. Події розвивали надто швидко – за декілька секунд ефектна скидка Тараса мала б завершитися голом з вбивчої позиції   Ігоря Махнюка, але як він не потрапив у ворота не зрозуміли, навіть численні колчани на трибунах, не те що партнери на лаві запасних… Досвідчений Олександр Мороз зрозумів, що залишати біля своїх воріт такого гренадера без нагляду надто небезпечно і перевів у захист Івана Мучака – глядачі були у захваті від протистояння двохметрових спортсменів, котрі цілий матч граційно вели боротьбу, не тільки за м’яч, а й за позицію. Та все тільки починалося… На 10-й хвилині ЛСТМівці проґавили у власному карному майданчику цілого параолімпійського чемпіона Ріо 2016, котрий у ефектному стрибку вколотив круглого у сітку – 4:2. Будівельники, практично одразу ж могли відігратися, але удар зі штрафного уже в пусті ворота влучив у партнера…

Після перерви доля, можна сказати, випробовувала обидва колективи: після нереалізованого шансу Іваном Мучаком, Тарас Кабанов скористався моментом і втікши від опіки реалізував кутовий у ближній кут – 3:4. Вже за кілька секунд аналогічний кутовий, тільки біля інших воріт, також завершується голом у ближній кут, проте верхній – Тарас Прислупський пробив над плечем Романа Перлова – 5:3. На 16-й хвилині знову злощасний рикошет – Олександр Рубцов невдало підставився під удар з кутового – 6:3, а на 19-й хвилині удар Тараса Прислупського відкоригував Андрій Кодлубай – 7:3. Не з гри, так хоч зі стандарту – подумав на 21-й хвилині Кабанов і просто прошив стінку ударом зі штрафного – 4:7 – та покер у виконанні Тараса. За кілька секунд відмінну можливість не реалізували підопічні Ігоря Чорнухи – вибігши на побачення із голкіпером одразу три! гравці, так довго вирішували, що робити із круглим, що просто втратили гольову нагоду… Цей відкритий футзал, та ще й у Ковелі – глядачі із захватом отримували шалені емоції, вони ж вирували і на майданчику – ЛСТМ перебрав фолів і діяв дещо обережніше. Та все таки протистояння продовжувалося – спочатку удар Тараса Кабанова прийняла на себе стійка, а згодом Віталій Романчук відзначився другим голом, проте у власні ворота – 5:7. За 17 секунд до завершення матчу лучани обрізалися при розіграші кутового і Іван Мучак оформлює хет-трик у цьому матчі – 8:5. А за 10 секунд до фінальної сирени дабл-пенальті під шалені овації пішов виконувати Олексанлр Мороз – проте переграти Романа Перлова йому не вдалося.

Позитивні три очки для «Шанс-Авто» перед наступним туром, адже випробування не просте, а чемпіоном області минулого року.