Гра


3: 1

Удари по воротах:

24
:
27

Удари у рамку воріт:

12
:
13

Сейви:

12
:
9

Фоли:

8
:
7

Хомич Олена, Мельник Олег, Хомич Анатолій




Хронометрист / Делегат:

Щербяк К./ Голоскоков С.




Про гру:

 Без шансів на помилку – майже під таким девізом вийшли на матч 8-го туру Першої ліги проти МФК «Гранітбудексклюзив» гравці клубу «Топільно». Відстаючи від лідера першості FC «Respect» на два залікових бали, господарі майданчика у звітному поєдинку втрачати очки не мали права. Адже в заключному турі «регулярки» перемога над «поважними» може подарувати «блакитним» титул чемпіонів області. «Ексклюзивщики» ж в попередньому турі остаточно вирішили питання щодо потрапляння у плів-офф і тепер в гарному настрої готуються до битв за звання Абсолютного чемпіона Волині.

В дебюті поєдинку першу ліпшу нагоду відкрити рахунок втратили «кам’янері», котрі двічі поспіль пробивали у рамку воріт номінальних господарів майданчика. У відповідь топільчани дуплетом перевірили обидві стійки воріт «біло-синіх». Але якщо в першому випадку «селект» дзенькнув об каркас воріт в динамічному епізоді, то другий контакт з металом відбувся під час виконання пенальті – з точки в стійку влучив молодий гравець господарів Вадим Шутовський.

Гол стався лише на 8-й хвилині, коли Василь Присяжнюк завершив багатоходівку «блакитних» - 1:0. У швидкій відповіді «гранітні» могли зрівняти рахунок, але «круглястий» від кута рамки зрикошетив у паркет, але лінію воріт не перетнув. Ще до перерви м’яч кілька разів міг опинитися в сітках обох воріт, але підсумком першої половини став результат 1:0.

Після недовгого відпочинку гра відновилася і футзальні пристрасті завирували з новою силою. На останку першої хвилини другого тайму лише диво врятувало ворота ФК «Топільно» від пропущеного голу. У відповідь Михайло Сомик майстерними фінтами  заплутав захисників та своїх партнерів по команді. А його опоненти організували міні-штурм, під час якого тричі поспіль намагалися пробити захист топільчан. Темп гри значно зріс, що збільшило кількість невимушених помилок. Як слідство – брак у передачах та метушня біля воріт суперників.

Ближче до середини другої половини гри окреслилася невеличка територіальна перевага горохівчан, котрі притисли суперника до воріт та вимусили господарів набрати критичну кількість фолів. Гол назрівав і нарешті стався, але не в ті ворота що очікувалося. Досвідчений Михайло Сомик в епізоді, коли на таймері табло горіли цифри 03:03 майстерно розібрався у моменті та подвоїв рахунок. А ще за хвилину стало зрозумілим, що заплановані 3 очки перед вирішальним матчем першості ФК «Топільно» не втратить, адже третій гол команди записав на свій особистий рахунок записав Олександр Коровіцкій. «Ексклюзвищики» билися до останньої миті, і за секунди до закінчення гри капітан гостей Андрій Марценюк  підсумував результат драматичного протистояння – 3:1.