Гра


1: 10

Хронометрист / Делегат:

Ховайло Т./ Голоскоков С.




Про гру:

Знаючи результат попередньої зустрічі, де зустрічалися аутсайдери першості, а за сумісництвом прямі конкуренти у боротьбі за попадання у плей-офф - «Луцьктепло» та ФК «Мар’янівка» (0:1), лучани вийшли на звітну зустріч з «річниками» без особливого натхнення. Граючий тренер та президент «Олімпу» Валерій Івахненко звернувся до своїх підопічних зіграти матч відповідально та з оглядом на турнір «Cake Cup» і наступний сезон, куди клуб має підійти з ще більшим турнірним досвідом. Візаві керманича лучан Сергій Вишневський з його власних слів чекав від поєдинку непередбачуваності, а скоріше переживав за нестабільність грі своїх підлеглих, яким вже наступного тижня доведеться стартувати в чвертьфінальному етапі Абсолютної першості.

Проте, як показали подальші події, млинівська команда вийшла максимально налаштована на бій та з бажанням взяти переможні очки – такі необхідні в боротьбі за медалі «регулярки». Вже через півтори хвилини дві швидкі атаки та один удар в рамку зробили рахунок 2:0 на користь «Ікви». Спочатку ветеран гостей Олександр Серяпов допоміг гравцю «античної» команди переправити м’яч у власні ворота, а за мить прудкий Олександр Рудик подвоїв результат. Ще за пару хвилин арифметична дія подвоєння дозволила Олександру Рудику оформити дубль, а на табло запалали цифри 0:3. Сімдесят сьомому номеру «річників» гра явно вдавалася і за 2 хвилини до перерви стався хет-трик, що автоматично номінувало Олександра Серяпова на звання кращого гравця матчу.

У відповідь лучани створили кілька напівмоментів і лише за 17 секунд до сигналу на відпочинок комбінація «олімпійців» закінчилася взяттям воріт гостей. На правому фланзі атаки Юрію Онищуку вдалося з другої спроби пробити кіпера млинівці та розмочити рахунок 1:4.

В другому таймі сюжет гри кардинально не змінився. Гості більше часу володіли м’ячем та проводили позиційні атаки, а лучани намагалися у швидких випадах підловити суперників на помилці. Але за 3 хвилини помилилися саме гравці у червоно-чорній формі і Едуард Хрипа організував п’ятий гол. Питання щодо переможця було остаточно знято. Тим більше за мить Олександр Рудик оформив «покер».

Подальші події у матчі носили характер статистично-протокольних дій. Дописувалися фоли, сейви, кількість ударів по воротах та локальні результати. Із  цікавинок слід відзначити події на 22-й хвилині, коли Олександр Рудик забив вп’яте у грі, а за мить асистував тезці Олександру Серяпову – 1:8. Через  хвилину з невеличким Едуард Хрипа оформив дубль, а згодом Павло Ліщук підсумував результат поєдинку -  1:10.

Болюча поразка ніяк не має вплинути на «Олімп», якому в півфіналі «Cake Cup» протистоятиме десята команда Другої ліги – «Татрафан», а конкурентами у ймовірному фіналі будуть або добре знайомі «тепловики», або «Юність» з Переспи. «Іква» завдяки вікторії набрала 19 очок за підсумками «регулярки» на пішла спостерігати за наступними матчами 9-го туру Першої ліги, де остаточно вирішувалася доля комплекту нагород. Сенсацій не сталося і «річники» фінішували третіми, отримавши у суперники в плей-офф на стадії 1/4-ї луцький клуб «РадиМо».