Гра


2: 2

Хронометрист / Делегат:

Ховайло Т./ Голоскоков С.




Про гру:

«Молочники» лише за фантастичних варіантів могли б претендувати на п’єдестал пошани у разі перемоги в луцькому дербі над «кумами», котрі в свою чергу мріяли про вікторію, що залишала «зелених» у круто закрученому сюжеті медальної гонки. Цей факт додав інтриги і без того цікавого луцького дербі. Вже за кілька хвилин після стартового свистка команди обмінялися гольовими моментами, але високий рівень майстерності голкіперів суперників Михайла Бадзюка та Ігоря Манілова не дозволив хронометристу Тетяні Ховайло переписати нулі, що горіли на табло СК «Арена Спорт» на кількісні цифри.

До середини тайму почала вимальовуватися невеличка ігрова перевага номінальних гостей, котрі доволі часто перевіряли фах воротаря «молочників». Після фолу поблизу шестиметрової зони «радивилівців» до м’яча підійшов Олександр Блажиєвський і зумів пробити потужно та невідпорно – 0:1. «Зелені» продовжили тиск, але за три хвилини до перерви два Богдани у складі «РадиМо» зуміли перевернути хід подій. Спочатку Богдан Лопоха з під гравця пробив Ігоря Манілова, а за пів хвилини Богдан Затериха потужним пострілом вивів «вершкових» вперед – 2:1.

За 50 секунд до відпочинку рахунок став нічийним 2:2. У складі ФК «Кум і Ко» на відміну від суперника не знайшлося двох Богданів, але брати Блажиєвські це також небезпечна зброя. Ігор, як справжній капітан до кінця дограв момент та головою впритул відправив круглястого під поперечину. За бойової рівноваги у зустрічі був оголошений антракт.

В другій половині матчу напруження почало зростати зворотньо-пропорційно ігровому часу. Кількість сутичок та єдиноборств побільшала, а з нею і саркастичність коментарів дій арбітрів на лавах запасних. Проте доля луцького дербі вирішувалася на паркеті СК «Арена Спорт» учасниками принципового протистояння. Ціна помилки зростала з кожною секундою, але перемога була більш потрібна «кумам», котрі були вимушені ризикувати та йти вперед. Наприкінці ігрового часу партнери відправили на побачення з кіпером господарів Ігоря Блажиєвського, котрий не зумів переграти опонента, а з тим вирвати перемогу.

Бойова нічия 2:2 в більшій мірі стала розчаруванням для «кумів», які втратили будь-які шанси на медальний залік «регулярки» Першої ліги. Один заліковий бал і «молочникам» виявися ні до чого, адже нижче 6-го місця опуститися не могли навіть теоретично, а отримати в суперники першого етапу плей-офф другу «Надію» можливо навіть гірше, ніж «Ікву», котра посіла третє місце.