Гра


1: 1

Хронометрист / Делегат:

Ховайло Т./ Голоскоков С.




Про гру:

В золотому матчі Першої ліги за звання Чемпіонів Регулярної першості зійшлися лідери сезону FC «Respect» та ФК «Топільно». Команда, яка більше всіх забила (42 голи) та клуб котрий менше всіх пропустив (15 мячів) зійшлися в очному поєдинку, о віншував «регулярку» дивізіону №1. Різниця у два очки дозволяла господарям майданчику діяти з позиції сили та від оборони, а ось колективу з Рожищенського району була потрібна лише перемога. Проте, не зважаючи на таки обставини бой вий склад «поважних» відразу пішли у наступ та притисли гостей до воріт. І на 2-й хвилині поєдинку мали відкривати рахунок, коли повернувшийся до складу Іван Заліпа відпасував на Віктора Сущ «селект», який влучив у стійку. А за мить м’яч побував у сітці протилежних воріт, адже Олександр Коровіцкій з Топільно забив гол-красень - 0:1.

Ближче до середини тайму награна зв’язка Заліпа – Сущ знову була за крок до голу в динамічній атаці, але круглястий в рамку летіти не захотів. Суперники продовжили обмін уколами і гра нагадувала професійний поєдинок фехтувальників, де все вирішують міліметри та долі секунди. Шарму подіям на майданчику додав той факт, що за кілька хвилин до перерви гості набрали 5 фолів і були вимушені діяти обережніше. Проте мінімальний рахунок не змінився і команди пішли на відпочинок.

По перерві пошук гольових формул продовжився. Швидкі атаки, різкі «контри» та оригінальні стандарти – основні футзальні елементи, що мали перетворитися у переможну зброю. За 8 хвилин до фінального свистка FC «Respect» міг зрівняти рахунок, але м’яч потрапив у хрестовину воріт. Час спливав. Напруження збільшувалося. Штаб «поважних» був вимушений взяти хвилину на роздуми і випустив в атаку свого голкіпера-«моталу» Євгена Малоголовця. Ціла низка підходів до вирішальної спроби за 2 хвилини до закінчення гри завершилася потужним пострілом Віктора Сущ і рахунок зрівнявся.

Тепер вже ФК «Топільно» вимушений був використовувати голкіпера Андрія Бльоха у якості п’ятого польового. Останні миттєвості традиційно включили в себе безліч подій та моментів, але рахунок залишився незмінним, що стало причиною отримання FC «Respect» звання переможців Регулярного чемпіонату, а ФК «Топільно» задовільнився титулом віце-чемпіонів Першої ліги.