Гра


2: 2

Хронометрист / Делегат:

Щербяк К./ Голоскоков С.




Про гру:

В передостанньому 8-му турі, що відбувався 25 січня, матч між нинішніми суперниками за чвертьфіналом плей-офф відзначився емоційними футзальними пристрастями. ФК «Топільно» та МФК «Гранітбудексклюзив» видали цікавий та безкомпромісний «бойок», в якому більше пощастило віце-чемпіонам «регулярки» з Рожищенського району. Доля протистояння визначилася на останніх хвилинах гри, коли до голу Василя Присяжнюка свої влучні удари додали Михайло Сомик та Олександр Коровіцкій. За «ексклюзивщиків» зумів відзначитися завжди активний капітан горохівчан Андрій Марценюк, котрий отримав третє попередження в сезоні, а тому в звітній зустрічі допомогти своїм партнерам однозначно не міг.

І ось за два тижні нова зустріч, що з перших хвилин розпочалася у високому темпі. Віце-чемпіони «регулярки» діяли більш академічно, а горохівчани у дебюті були більш гострішими в своїх атакувальних  діях. Далі тиск від ФК «Топільно» на захисні редути «кам’янерів» почав збільшуватися, а з ним і кількість фолів, що так і перетнула критичну межу. За нульового рахунку команди пішли на відпочинок.

Якщо в першій половині за моментами домінували гості, то на початку другого тайму гравці ФК «Топільно» ретельніше взялися до наступальних  дій та кілька разів відверто «вибачили» опонентів. З метою забити бодай один гол до атак господарів дедалі частіше став підключатися кіпер Андрій Бльох, особисто перевіривши фах свого візаві. Гра продовжилася у режимі «гойдалок» і моменти по черзі виникали біля воріт обох претендентів на Абсолютне чемпіонство.

Гольові події у принциповому протистоянні розпочалися за три з половиною хвилини до фінального свистка. Два голи-близнюки з гострих кутів правих флангів атаки організували суперники протягом десятка секунд. Спочатку горохівчанин Віталій Типа розмочив рахунок, а за мить Володимир Майструк рівновагу відновив – 1:1.

Стало веселіше в рази. Команди в мить забули про захист та помчали вигравати матч. За півтори хвилини до закінчення гри кращий гравець матчу в складі ФК «Топільно» Андрій Бльох вивів господарів вперед, але його візаві-номінант Вадим Кухевич підбив підсумок першого чвертьфіналу з «фірмовим» для Першої ліги рахунком 2:2. За тиждень продовження «трилеру», в якому до речі вже зможе взяти лідер «кам’яної» команди Андрій Марценюк.