Гра


Фінал І матч BOX №2

Cake Cup, Майданчик ПАРКЕТ
2: 3

Удари по воротах:

16
:
10

Удари у рамку воріт:

11
:
6

Сейви:

6
:
3

Фоли:

7
:
5

Хомич Анатолій, Алексюк Радислав, Катеринюк Олег




Хронометрист / Делегат:

Катеринюк О./ Голоскоков С.




Про гру:

Перший фінал «Cake Cup №2» звів у вирішальному двобої невдах Першої ліги, яким не вдалося потрапити до плей-офф, але судилося перемогти в друголігових конкурентів за солодкий приз – «Юності» та «Татрафану». Бажання на мажорній ноті завершити сезон 2019/2020 змусило суперників з перших хвилин шукати щастя біля чужих воріт. «Тепловики» більше часу проводили у позиційному наступі, а «олімпійці» намагалися на кожен випад опонента відповідати контратаками. Тим більше, що у «регулярці» така тактика принесла «античній» команді позитивний результат 3:1. Проте у звітному поєдинку, а точніше в його першій половині весь конструктивізм виконавців завершувався напівмоментами, в яких голкіперам не було потреби демонструвати щось надзвичайне. До перерви глядачі побачили багато силової боротьби, низку фолів, кілька жовтих карток та навіть хокейний силовий прийом з вильотом гравця за борт. А ось рахунок залишився сухим та незмінним – 0:0.

Після відпочинку лише 27 секунд знадобилося для того, аби «селект» побував у сітці воріт. Восьмий номер господарів Олександр Шавала у першій атаці виявився самим розторопним та відкрив рахунок. Ще через п’ять хвилин «тепловики» отримали право пробити штрафний та зробили це більш ніж ефективно. Досвідчений Сергій Ліщук відпасував на забігання партнера і Олександр Шавала шведою переправив «круглястого» у сітку – 2:0. Фанат «Олімпу» на прізвисько Талісман відверто засумував. «Червоно-чорні» намагалися відігратися та шукали підходи до воріт, але натикалися на редут захисних побудов команди комунального підприємства.

Все перевернулося з ніг на голову за дві хвилини до фінального свистка. Спочатку Михайло Брагінець дещо розвеселив Талісмана, «розмочивши» рахунок. А далі справжнім героєм матчу став Юрій Онищук, котрий протягом хвилини оформив дубль та заставив стрибати на трибуні СК «Арена Спорт» найвідданішого вболівальника «античників» Талісмана. Ось така драматична розв’язка у першому раунді епічного протистояння. Саме за це ми і любимо футзал.