Гра


3: 1

Хронометрист / Делегат:

Мельник О./Голоскоков С.




Про гру:

 Хорівська «Надія» на звітний поєдинок першого туру з місцевим «Теремно Хліб» вийшла не тільки у статусі господаря майданчика, але й у ранзі найтитулованішої команди Волині. Чотири абсолютних чемпіонства та тричі виборений титул володарів Кубку в купі з повним набором медалей всіх ґатунків у всеукраїнськх фіналах АФЛУ робили підопічних Віктора Ревка справжніми футзальними монстрами напроти дебютанта Суперліги. Проте лучани, не зважаючи на об’єктивну відсутність досвіду битв з «супертяжами» цього річ вирішили ретельно підготуватися до сезону і навіть взяли участь у розіграші Кубку України, де до останніх хвилин у двобої з Івано-Франківським «Ураганом-2» зберігали шанси на вихід до наступного етапу турніру. Та і з командним характером у «хлібопіків» все добре, адже минулого сезону у Вищій лізі після другого місця у «регулярці» теремнівский колектив у фінальному двобої з Нововолинським «ТТІ» у серії післяматчевих пенальті вирвав титул абсолютних чемпіонів області.

Незважаючи на відсутність свого основного голкіпера Дмитра Притулюка, який пропускав гру за травми коліна, «жовто-червоні» без остраху вишли в ринг, даруйте на паркет СК «Арена Спорт» та ув’язалися в обмін випадами з досвідченим бійцем – клубом «Надія». Більше того, саме «хлібопіки» першими погрожували воротам Ігоря Пунди. Хоча постріл із середньої дистанції Віктора Чудлі цілком міг завершитися голом, але дуже надійно в цьому епізоді зіграв голкіпер лучан Тарас Четвержук.

Поступово ініціатива перейшла до фаворита і Тарасу дедалі частіше довелося вступати у гру. «Зелені» та досвідчені вперто шукали шпарини в захисних побудовах «Теремно Хліб» і на 7-й хвилі вивели на ударну позицію одного з кращого в історії Волині футзального голеадора Володимира Бобилєва, який з короткої дистанції вразив ворота і відкрив рахунок у грі.

До кінця першої половини матчу номінальні гості намагалися у швидких контратаках підловити «Надію» на помилках, але хорівський колектив діяв у захисті впевнено і концентрації не втрачав. А на 13-й хвилині рахунок подвоївся, адже досвідчений Андрій Паршиков у гольовому епізоді був бездоганним – 2:0. Цей рахунок став підсумком тайму, хоча лише топ-сейв Ігоря Пунди за 20 секунд до фінального свистка дозволив господарям уникнути взяття воріт після швидкої комбінації «жовто-червоних».

Після відпочинку на паркеті СК «Арена Спорт» продовжилася справжня чоловіча боротьба, в якій опоненти не жаліли ні себе, ні суперника. Хоча гравці обох команд намагалися діяти коректно, іноді емоції після порушень правил «запалювали» гру. Завершальна гра 1-го туру, а це був перенесений на будні поєдинок у зв’язку із участю лучан у Кубку України, зібрала чимало вболівальників, котрі з інтересом спостерігали за подіями у матчі. На 5-й хвилині другого тайму теремнівці могли скоротити рахунок, але у рамку не потрапили, як і в кількох моментах пізніше. Загалом до середини тайму «хлібопіки» виглядали активніше та створили низку моментів, заставивши захист «Надії» попрацювати в режимі нон-стоп. Тепер вже хорівчани намагалися діяти другим номером. Але це не врятувало господарів майданчика і на 24-й хвилині забивний Дмитро Бурковський з двох спроб в одній атаці таки пробив Ігоря Пунду – 2:1.

Лучани намагалися розвинути успіх і провели цілу низку гострих атак, в яких відсутність досвіду матчів такого рангу іноді завадила гравцям в жовто-червоній формі зіграти більш холоднокровно особливо під час останнього пасу. А «Надія» в цьому плані була бездоганною. Розв’язка наступила на 28-й хвилині, коли кращий гравець поєдинку Віктор Чудля майстерно пробив метрів з дванадцяти у дальній кут. Стартова перемога претендентів на чемпіонство сенсацією не стала, а ось «Теремно Хліб» приємно здивувало як змістом гри, так і спортивною зухвалістю в матчі проти титулованого клубу.

Кращі гравці: Віктор Чудля – Дмитро Бурковський