Гра


1/8 фіналу

Кубок Прогресу, Майданчик ПАРКЕТ
5: 1

Хронометрист / Делегат:

Ярмольська Я./Голоскоков С.




Про гру:

Стартовий поєдинок 1/8 фіналу Кубку Прогресу волею жеребу зібрав при порожніх трибунах СК «Арена Спорт» представника Другої ліги «Камаз-Агро Острожець» та колектив Третьої ліги ФК «Дежа». Представники різних ліг між собою зустрічалися лише одного разу – в минулорічному Рейтинговому турнірі «Ярмарок футзалу 2019». Зустріч кубкових суперників тоді закінчилася впевненою перемогою «камазівців» з рахунком 6:0. Але відомий постулат, що в Кубку місця команд та старі заслуги ролі не відіграють мали підтвердити саме гравці ФК «Дежа», котрі в стартовому турі Тринадцятого чемпіонату мінімально поступилися другому «Фіміаму» 0:1. В більш гарному настрої на звітну гру виходили футзалісти з Острожця, які свій стартовий матч в Другій лізі з FC «Traders» завершили переконливою вікторією – 6:2.

До закінчення першого тайму лишалося дві хвилини, а рахунок в першому кубковому матчі тринадцятого офіційного сезону відкрито не було. І це не диво, адже не зважаючи на територіальну перевагу номінальних господарів, гра відбувалася у середньому темпі під акомпанемент позиційних атак «червоно-чорних», що вимушували гравців ФК «Дежа» робити ставку на швидкі контратаки.

Гольова посуха завершилася миттєво після того, як гравець «салатово-чорних» чомусь вирішив зупинити м’яч у карній зоні рукою. Безспірний пенальті реалізував учасник всіх футзальних сезонів області «вєчно молодой, вєчно…» Дмитро Перванчук. А за секунди до перерви колодежанин Андрій Карабін зрізав «селект» у власні ворота після розіграшу кутового суперниками та підбив підсумок тайму – 2:0.

Після відпочинку перший удар у бік воріт через 45 секунд після відновлення кубкової гри Руслан Дорощук зробив вагому заявку на підсумкову вікторію, забивши третій гол.

Проте кубковий характер поєдинку вимушував гостей шукати щастя лише у наступі. І на 19-й хвилині Іван Харченко з ФК «Дежа» відправив м’яч у сітку воріт «камазівців», але Андрій Ткачук з Острожця за 15 секунд відновив гандикап у три пункти. Мабуть в цей момент гравцям обох команд стало зрозумілим, що до чвертьфіналу Кубку Прогреса проходить «Камаз-Агро». Чергова перемога «червоно-чорних» над «Дежою» з впевненим підсумком. Тим більше, що за 6 секунд до фінального свистка Дмитро Перванчук вже у статусі кращого гравця матчу, фірмовим дальнім пострілом оформив дубль та підбив підсумок першої кубкової гри сезону 2020/2021 – 5:1.

Кращі гравці: Дмитро Перванчук – Андрій Ткачук