Гра


1/8 фіналу

Кубок Прогресу, Майданчик ПАРКЕТ
2: 3

Хронометрист / Делегат:

Ярмольська Я./Голоскоков С.




Про гру:

Не самий кращий настрій був у роздягальні FC «Traders» після стартового поєдинку в Другій лізі з «камазівцями», в якому «торгівельники» поступилися приїжджим футзалістам 2:6. А тут на першому етапі Кубку Прогресу в гості до лучан навідався яскравий представник Третьої ліги демидівський «Стир», який минулого сезону дебютував у чемпіонаті Волинської області. До речі, гості в 1-му турі Тринадцятого чемпіонату зіграли внічию 3:3 з FC «Hawest».

Наскільки важлива підтримка вболівальників для луцької команди мав підказати суботній день в умовах карантину, адже до введення нових правил боротьби з covid-19 ніхто з команд при абсолютно порожніх трибунах у футзал не грав. Можливо саме відсутність глядачів вплинула на дії команд в дебюті протистояння. Суперники обмінювалися академічними футзальними випадами та постійно перевіряли готовність голкіперів до гри ударами з дальньої та середньої дистанції.

Як показали подальші події у матчі гідних суперників задля організації взяття воріт гравцям слід було суттєво додати в креативності та додати ігрової «родзинки». Вигадати щось незвичне зумів лучанин Едуард Войтюк, який минулого сезону став кращим гравцем Другої ліги, з розвороту замкнувши пас з правого флангу атаки. Єдиний гол підсумував перший тайм 1/8-ї Кубку Прогресу.

З перших секунд другої половини матчу «Стир» спробував організувати штурм воріт суперника, але в підсумку нарвався на контрвипад FC «Traders» і безумовно кращий гравець матчу Едуард Войтюк рахунок подвоїв. Ініціатива перейшла до господарів, котрі до середини другого тайму створили безліч гольових моментів, в яких рахунок міг стати 6-7:0. І на 21-й хвилині, коли здавалося, що Демидівка викине білий прапор капітуляції, сюжетна лінія протистояння отримала новий вектор. Створив поворот у сценарії гри Вадим Сімухов з ФК «Стир» менше ніж за хвилину двічі загнавши «селект» у чужі ворота.

За нічийного рахунку 2:2 команди збільшили темп і намагалися за рахунок швидких випадів схилити шальку терезів успіху на свій бік. Моментів вистачало, але голкіпери та захист в цілому перегравали опонентів. Особливо добре це виходило у голкіпера Демидівки Валентина Приймака, котрий за тринадцять хвилин тайму встиг заробити більше десятка сейвів. Старші за лігою «торгівельники» атакували більше своїх візаві і постійно тримали під обстрілом Валентина Приймака, котрий в підсумку був визнаний кращим гравцем поєдинку. Розв’язка у «прогресивному» протистоянні завершилася на користь «річковиків». Путівку до чвертьфіналу для «Стира» здобув Василь Пастух потужним пострілом у рамку за 37 секунд до фінального свистка.

Кращі гравці: Валентин Приймак – Едуард Войтюк