Гра


1/8 фіналу

Кубок Прогресу, Майданчик ПАРКЕТ
4: 3

Удари по воротах:

22
:
21

Удари у рамку воріт:

14
:
13

Сейви:

9
:
8

Фоли:

7
:
6

Журибіда Володимир, Хомич Анатолій, Хомич Олена




Хронометрист / Делегат:

Ярмольська Я./Голоскоков С.




Про гру:

Безумовно одним з центральних поєдинків 1/8-ї фіналу Кубку Прогресу заслужив право називатися матч лідерів Другої ліги «Атлетік» М – ФК «Арсенал». Гарна афіша з точки зору спортивного маркетингу з огляду на імена команд, котрі звичайно є лише тезками клубів з Більбао та Лондону. Учасники минулорічного драматичного фіналу плей-офф Третьої ліги не забули про свої епічні поєдинки у битві за «абсолютку». Суперники в першому турі Тринадцятого чемпіонату здобули прогнозовані перемоги. І якщо гості впевнено розібралися з луцьким «Вест сайдом» 4:1, то команда з Млинівського району просто розтрощила міцний МФК«Гранітбудексклюзив» 12:1. І ось очна зустріч лідерів ліги в матчі на вибування. 

У незвично порожньому залі СК «Арена Спорт» енергетика кубкового вік-енду відразу збільшала з появою на паркеті «Атлетіка» та «Арсенала». Вже у дебюті опоненти на право зіграти в чвертьфіналі обмінялися гострими моментами, в яких голкіперам довелося продемонструвати свої найкращі здібності. Особливо запам’ятався сейв воротаря господарів Романа Зуха, котрий в карколомному стрибку потягнув «селект» з  верхнього кута воріт після потужного пострілу бородатого «каноніра» Романа Юлдашева.

Перший гол стався на 6-й хвилині, коли Володимир Євтухов з Млинівського району завершив комбінацію партнерів по команді більш успішно, ніж суперники в своїх гострих епізодах. Тріумвірат «Ожів-Терешківці-Вільхівка» миритися із відставанням у рахунку не збирався, а тому пішов вперед великими силами, використовуючи усю довжину лави запасних. Проте замість забитого м’яча «синьо-блакитні» отримали гол у власні ворота. Тринадцятий номер «атлетіків» Дмитро Галадей з максимальною відповідальністю підійшов до виконання стандарту і метрів з одинадцяти «пульнув» у кут воріт повз стінку та голкіпера – 2:0.

А під завісу тайму команди в чергове оживилися і в одному з чисельних моментів  Володимир Колесник зробив заявку «Атлетіка» на перемогу. Але на перерву «каноніри» без забитого голу не пішли. За гру рукою поблизу власних воріт номінальні господарі були покарані пенальті, який бездоганно виконав  Роман Пащук.

Друга половина принципової битви за право зіграти в 1/4-й розпочалася у високому темпі та вже за хвилину трансформувалася у гольові моменти. Спочатку волинський «матрацник» Олександр Томич намагався остаточно вбити інтригу матчу, а повернув у гру «Арсенал» Олександр Халик воріт, коли вразив ворота суперників та скоротив відставання до двох м’ячів – 4:2. Грати лишалося більше 10 хвилин.

Відрізок часу в 600 секунд претенденти на титул володаря Кубку Прогресу провели у взаємному обміні випадами, в яких «селект» мав рівні можливості побувати в рамці тих, чи інших воріт. Але за законами футзального жанру все саме «смачненьке» розпочинається ближче до фінішного створу. За екватором другої половини гри «канонір» Олександр Халик оформив дубль та відновив інтригу – 4:3.

«Арсенал» зловив кураж та повів планомірний штурм воріт проіспанської команди, в якої дієвою зброєю лишалися лише швидкі контратаки. За дві хвилини до закінчення ігрового часу «зелено-білі» навіть змогли забити, але перед цим гравець допоміг собі рукою (натяків на Дзюбу тут не шукайте)). Остання хвилина гри тягнулася доволі довго через чисельні зупинки. «Каноніри» з п’ятим польовим створили справжню навалу на ворта спарника, але футзальній фортуні в цей день дивитися серію післяматчевих пенальті не хотілося і квиток в наступний етап прокомпостували гравці «Атлетіка».

Кращі гравці: Олександр Томич – Олександр Халик