Гра


1/8 фіналу

Кубок Прогресу, Майданчик ПАРКЕТ
1: 2

Хронометрист / Делегат:

Ярмольська Я./Голоскоков С.




Про гру:

«Ой мама Шігірюм-Шігірюм», - іноді жартома приспівують вболівальники клубу Третьої ліги  з Прилуцького, які приїхали на поєдинок з друголіговим «Новатором» не в самому кращому настрої після поразки в стартовому турі від абсолютного чемпіона Четвертої ліги місцевого «Фенікс ДПЗ» 2:7. Не краще розпочали турнірну ходу в Тринадцятому чемпіонаті й підопічні Руслана Корпоша, які поступилися 0:4 ветеранам обласного футзального руху з клубу «Луцьктепло». Виправити стартові помилки суперники отримали можливість в 1/8-й фіналу Кубку Прогресу.

В тиші порожніх трибун СК «Арена Спорт» команди кинулися в бій. Максимальні швидкості, зважаючи на клас виконавців, скоріше заважали гравцям вигадати щось креативне в останній фазі атак. Всі спроби опонентів знайти ключ до воріт суперника так і залишилися спробами. На відпочинок команди пішли за «сухої» нічиї.

На самому початку другого тайму запасні гравці «Шігірюма» кілька разів поспіль хапалися за голову, адже їх партнери були на грані голу. Проте дивідендів з активності біля воріт «Новатора» до 17-ї хвилини отримати не могли. Нарешті перший гол народився. Вертикальна атака з кількома ударами поспіль завершилася  після того, як Сергій Шостак з Прилуцького ледь не вніс «селект» у сітку – 0:1. А менше ніж за п’ять хвилин до закінчення рахунок подвоївся після автоголу. Ця подія заставила активуватися гравців у чорній формі та ще голосніше працювати на лаві Смоляви Руслана Корпоша. Дослухався до свого кума на 22-й хвилині Микола Маціюк, вдало реалізувавши вихід один на один – 1:2.

За півтори хвилини до фінального свистка коуч «Новатора» взяв тайм-аут та випустив на майданчик п’ятого польового гравця. Проте ця опція особливо не допомогла гравцям господарів, які самотужки намагалися врятувати м’яч, нічим. У чвертьфінал пройшла команда з Прилуцького. Можна послухати в оригіналі: «Ой, мама Шігірюм, Шігірюм!»

Кращі гравці: Микола Маціюк – Сергій Шостак