Гра


0: 3

Хронометрист / Делегат:

Крачунова Н./Пилипчук Р.




Про гру:

Монстри волинського футзалу «Вокар-Ковель» та «Луцьксантехмонтаж» вкотре зійшлися у двобої на паркеті спортивного комплексу «Арена Спорт». Цього разу у рамках другого туру Суперліги.

Обидва гранди невдало розпочали сезон. Будівельники «відхопили» сім сухих м’ячів від безжалісного «Любарта»  і тепер прагнуть відігратися на команді з міста залізничників.

Натомість ковельчани поступилися з рахунком 1:2 дебютанту елітного дивізіону ТТІ з Нововолинська. Окрім цього, вони вже встигли вилетіти з кубкових змагань, пропустивши далі МФК Хорів.

Розпочали команди жваво. Вже на першій хвилині дав старт ударам у матчі ковельчанин Віталій Кашуба. Щоправда воротар дальній постріл третього номера парирував. Згодом Кашуба вже знову потрапив у центр подій. Цього разу виконавши небезпечний підкат. У підсумку гравець «ЛСТМ» був змушений покинути поле (пізніше він повернеться).

На сьомій хвилині Дмитро Дувакін невдалим вводом м’яча привіз собі вихід один на один. Власне сам він цей епізод і врятував, успішно зігравши на виході. Далі вже «Вокар» виконав небезпечний штрафний, який завершився сейвом Олександра Ярмощука. Через кілька миттєвостей чудову нагоду змарнував Андрій Лукашук, який не зумів переграти воротаря з ближньої дистанції.

Згодом Олександр Портянко потужно вистрілив у рамку воріт ЛСТМ, проте вкотре будвельників підстрахував голкіпер. Згодом Портянко знову пробив, проте занадто легко. Ще за кілька миттєвостей ЛСТМ вчергове врятував Ярмощук, парируючи ближнє замикання від Романа Кузьмича.

Своєю чергою підопічні Романа Філя намагалися грати другим номером та декілька разів небезпечно контратакували, щоправда безуспішно. Натомість голкіпер будівельників, за дві хвилини до завершення першої половини знову взяв все у свої руки, відбивши дальній удар ексгравця луцької «Волині» Олега Марчука.

Ковель продовжував тиснути суперника до останньої секунди першого тайму, проте відкрити рахунок у матчі так і не зміг.

Другу половину команди знову розпочали дуже активно. Чудовий момент створив для себе Роман Кузьмич, який після серії фінтів наніс небезпечний удар з-під гравця. Проте голкіпер знову «потягнув».

Щоправда вже через 30-40 секунд йому таки довелося діставати м’яча з сітки. Спершу ударом низом його переграв Олександр Портянко. А  вже згодом Роман Кузьмич замкнув простріл Марчука, зробивши рахунок 2:0.  Обидва голи забиті на 17-й хвилині.  

Після цього Ковель зосередився на контролі м’яча та позиційній атаці. Своєю чергою їхня чудова гра у захисті не дозволила будівельникам реалізувати жодної зі своїх контратак.

За дві хвилини до завершення у ковельчан – п’ять фолів. Вимога їхнього голкіпера грати чисто – цілком виправдана, адже за шосте порушення правил буде пробиватися дабл-пенальті. Проте до цього не дійшло.

Натомість в останні дві хвилину матчу ЛСТМ випустив п’ятого польового гравця. Майже одразу це призвело до небезпечної атаки та шикарного сейву від Дувакіна. Проте у підсумку будівельники пропустили й втретє. Гол забив Марчук.

Отож, ЛСТМ після двох турів має нуль очок та 0:10 забитих-пропущених м’ячів. Справжній «холодний душ» повинен мобілізувати волинського гранда і вже наступному їхньому супернику може бути складно.

Разом із цим ковельчани змогли закрити прикрі поразки на старті сезону і тепер готують покращити свої позиції у регулярному чемпіонаті. Поки-що вони займають сьому сходинку турнірної таблиці Суперліги Волині.

Кращі гравці матчу: Олександр Портянко.