Гра


4: 3

Хронометрист / Делегат:

Грицюк Ю./Пилипчук Р.




Про гру:

 Ось-ось мав розпочатися другий матч ковельського туру Суперліги, коли стало зрозуміло, що у «Надії» проблеми. Хорівчани, в яких у заявці й так було лише вісім гравців, несподівано залишилися без голкіпера  й були змушені протистояти «Луцьксантехмонтажу» виключно польовими футзалістами.

Натомість у «будівельників», які не забили у новому сезоні ще жодного голу, з’явився чудовий шанс здобути перші очки в регулярці. Минулого вікенду вони програли «Вокару», а на старті поступилися «Любарту». «Надія» ж підійшла до гри на другій сходинці турнірної таблиці, маючи в активі шість залікових пунктів.

Гра у Ковелі розпочалася прогнозовано. Технічні футзалісти «Надії» швидко захопили ініціативу та перевели «ЛСТМ» у режим Челсі часів Роберто Ді Маттео. Будівельники ж замкнулися на своїй половині й вирішили грати просто: закидати вперед з розрахунком на відсутність воротаря.

Обрана тактика швидко принесла результат. На третій хвилині Олег Лашин, який виконував функцію голкіпера, втратив концентрацію. Коли під час чергового верхового закидання м’яч влучив у поперечку, він не зорієнтувався і дозволив Тарасу Кабанову відкрити рахунок та забити перший гол команди у сезоні.

«Надія» ніби й не помітила м’яча у своїх воротах, знову затиснувши «будівельників» на їхній половині поля. Хорівчани круто комбінували низом. Прорізаючі паси Андрія Паршикова та «гармата» Володимира Бобилєва перманентно створювали проблеми захисту «ЛСТМ» й на 10-й хвилині чергова витончена комбінація завершилася голом Віктора Чудлі.

Через дві хвилини «будівельники» знову вийшли вперед, фактично скопіювавши перше взяття воріт. Кабанов виграв верхову боротьбу, а Ігор Махнюк «запхав» круглого у рамку.

Другий тайм майже нічим не відрізнявся від першого. Технічні футзалісти «Надії» возили гравців «ЛСТМ» на їхній половині поля. Ті ж відбивалися та «вантажили» високі закидання та передачі вперед, не відступаючи від обраної на самому початку тактики.

Нарешті на 27-й хвилині матчу 100-відстокова домінація хорівчан принесла результат. Рахунок зрівняв Владислав Мазур.

Останній відрізок гри пройшов у грубій боротьбі та завершився справжнім феєрверком. Надія, за 45 секунд за фінального свистка розіграла гольову комбінацію, а ще через 15 секунд вели вже 4:2. Відзначилися Чудля та Майовецький.

Неймовірно, але в останні миті Андрій Пушкарчук скорочує відставання і «ЛСТМ» усією командою кидається уперед. Проте цього разу традиційне закидання до взяття воріт не призводить.

У підсумку маємо вольову перемогу «Надії» та третю підряд поразку «ЛСТМ». Хорівчани йдуть другими з 9 очками, дихаючи у спину «Любарту», який перший, завдяки кращій різниці забитих/пропущених.

Натомість «будівельники» залишаються на дні турнірної таблиці. Хоча під вечір суботи хлопці таки покращили настрій, здолавши в 1/8 кубкових змагань «Торпедо».

Кращі гравці: Віктор Чудля – Тарас Кабанов.