Гра


4: 3

Хронометрист / Делегат:

Грицюк Ю./Пилипчук Р.




Про гру:

У третьому матчі третього туру Суперліги зійшлися швидкий і технічний ковельський «Вокар» та впертий і кусючий луцький «Кураж».

В минулому сезоні ці команди подарували вболівальникам феєричний футзал, відвантаживши одна-одній по сім м’ячів. Цієї ж суботи вболівальників не було, проте гарячі емоції залишилися.

Досвідчені ковельчани одразу взяли гру під власний контроль. Швидкі фланги та проникаючі передачі створювали проблеми для оборонних редутів лучан, проте саме «куражівці» відкрили рахунок, реалізувавши чи не першу свою контратаку. На четвертій хвилині Забив Богдан Гладун.

Пропустивши, «Вокар» продовжив контролювати м’яч і невдовзі отримав нагоду відігратися зі штрафного – удар  Олександра Портянка відбив Василь Фібіч.

Ковельчани не зупинялися. Чудово флангом прорвався олімпієць Віталій Романчук, проте його удар лівою парирував воротар, перевівши круглого на кутовий. За кілька секунд по воротах Фібіча пробив його візаві Назар Мигаль,. «Куражівець» знову зреагував.

Насидівшись у захисті, лучани влаштували справжній «холодний душ» для господарів паркету. Швидкий відрив на 12-й хвилині завершився  точним ударом Владислава Гладуна.

Сюрреалістичний перший тайм.

Невезіння «Вокара» продовжилося і в другій половині. На 16-й арбітр призначає пенальті у ворота «Куражу». До «сфери» підходить Віталій Кашуба. Б’є. Промах! Чудовий шанс змарновано!

Натомість на 20-й хвилині рахунок ледь не стає 0:3, але цього разу рятує вже Мигаль, витягнувши мертвий м’яч після удару головою від Юрія Борецького.

Коли ж здавалося, що «Кураж» сьогодні вже не пробити, Портянко вирішив таки вразити ворота суперника. Роман Кузьмич, шукаючи момент для пасу, скинув на Олександра. Той підправив та  завдав разючого пострілу у лівий від голкіпера кут. Через дві хвилин Портянко зрівняв рахунок. Спершу він влучив у стійку, але з другої спроби, пробивши майже з аналогічної позиції, «прошив» Василя Фібіча. 

Олександр міг миттєво оформити хет-трик, але вивів вперед «Вокар» Олег Марчук, вклавши мертву «банку» у правий кут.

Втративши перевагу, «куражівці» кинулися вперед і спробували затиснути ковельчан. Двічі по воротах бив Богдан Гладун, проте вдало відіграв Назар Мигаль.

Натомість лучани пропустили швидку контратаку, в якій Портянко таки забив свій третій гол у матчі, добивши круглого головою у рамку.

Відчувши смак перемоги, «вокарівці» перешли до гри «у собачку», що аж ніяк не сподобалося силовим «куражівцям». Жорсткий пресинг, відібраний м’яч та шикарний гол Олександра Повідзьона на 29-й хвилині повернули інтригу й перетворили останні 60 секунд на «коктейль» з емоцій та нервів. Команда, яка весь матч сиділа у захисті, пішла вперед та майже зрівняла рахунок. Проте Ковель вистояв.

У підсумку вольова перемога ковельчан з рахунком 4:3 піднімає «Вокар» на п’яту сходинку турнірки Суперліги. У їхньому активі шість очок.

Своєю чергою «Кураж» з нулем у графі розмістився на восьмій позиції.

Кращі гравці: Олександр Портянко - Богдан Гладун