Гра


1: 3

Хронометрист / Делегат:

Ярмольська Я./Корпош Р.




Про гру:

В другому матчі третього туру Другої ліги на паркеті СК «Арена Спорт» зійшлися місцевий «Kroshu Lutsk» та ФК «Арсенал», котрий представляє відразу три населених пункти – Ощів, Терешківці та Вільхівку. З огляду на турнірну таблицю ліги поєдинок цілком об’єктивно заслуговував назви «центральний матч туру», адже представники німецького концерну після старту «регулярки» здобули дів перемоги поспіль, а «каноніри» лише у минулому турі втратили два бали після бойової нічиєї 2:2 з «Луцьктепло». Щоправда, обидва колективи невдало стартували в кубкових перегонах. Лучани після поразки від «Олімпії» 4:6 припинили боротьбу за Кубок АМФВ, а тезки відомого лондонського клубу після 3:4 в матчі проти неіспанського, а Млинівського «Атлетіка» вилетіли з Кубку Прогресу.

Звітна зустріч не перша в історії обох клубів, адже минулого сезону футзальна доля звела суперників в 1/4-й Кубку Прогресу. Тоді в багатому на гольові події матчі мінімальну перемогу 5:4 після вирішального пострілу в «дев’ятку» лучанина Валерія Криницького вирвали «крошівці». І ось чергове побачення, але вже у рамках Другої ліги, куди «Арсенал» піднявся завдяки гарному виступу у Третьому дивізіоні.

Не зважаючи на відсутність вболівальників (клятий карантин) команди взяли з місця в кар’єр і м’яч середині майданчика практично не затримувався. Суперники принципово шукали турнірного щастя біля воріт опонентів і з бажанням йшли уперед . Голкіпери працювали у режимі нон-стоп. Надати перевагу комусь з  команд було практично неможливо – настільки рівною була гра. Дебютант ліги точно нічим не поступався досвідченому колективу «заводчан», котрі до речі мали скорочену лаву запасних через відрядження кількох гравців на завод-побратим у Словаччині. Справедливим підсумком рівної гри у першому таймі мав би стати рахунок 0:0, але величезний досвід Андрія Главацького дозволив «Kroshu Lutsk» піти на відпочинок з перевагою в один м’яч. За 28 секунд до перерви володар футзальних та футбольних титулів обласних змагань майстерно завершив комбінацію партнерів та створив невеличкий гандикап.

В дебюті другого тайму суперники обмінялися гольовими випадами, але голкіпери продемонстрували  гарний хист і виручили свої команди від неминучих голів. Ближче до середини тайму «каноніри» збільшили тиск на ворота суперника і дедалі частіше стали погрожувати воротам Михайла Горєлова. Але й Михайло був безсилим в епізоді на 20-й хвилині матчу, коли Олександр Халик підкараулив відскік м’яча та повітрям відправив «селект» під поперечину воріт господарів майданчика -  1:1.

Фінальна частина ігрового часу за законами футзального жанру перетворилася у справжній «бойок», де кожен епізод вирував емоціями та ігровим нервом. В обміні гострими випадами на 23-й хвилині більше пощастило «Арсеналу», в складі якого Олександр Халик оформив дубль, вдруге вдало зігравши на п’ятачку. А коли під завісу тайму «КроШу» пішов у наступ з п’ятим польовим гравцем кращий гравець матчу Олександр Халик продемонстрував «фокус із шляпою» та фактично вирішив долю поєдинку на користь гостей – 1:3. Вольова перемога дозволила «канонірам» забратися на другу сходинку турнірної таблиці Другої ліги, де одноосібним лідером після трьох зіграних турів став «Камаз-Агро».

Кращі гравці: Голіщев Вікентій – Олександр Халик