Гра


1/4 фіналу

Кубок Прогресу, Центральний майданчик
8: 2

Хронометрист / Делегат:

Шереметьєва М./Голоскоков С.




Про гру:

Чвертьфінальний поєдинок між аутсайдерами Третьої ліги ФК «Стир» та «Шігірюмом» відкривав програму матчів Кубку Прогресу. Демидівські футзалісти на першому етапі переграли потужний «Трейдерс» 3:2, а хлопці з Прилуцького з рахунком 2:1 пройшли друголіговий «Новатор». І ось тепер зустріч в рамках другого етапу розіграшу цінного трофею розпочалася з гарним настроєм. Вперед суперники пішли без огляду. Спочатку дещо гострішими були випади «Шігірюма», а згодом «Стир» знайшов свою гру і протягом четвертої хвилини забив двічі. Спочатку ударив по воротах гостей Дмитро Королевич і автоматично номінувався на «кращий гол туру», а за секунди Вадим Сімухов рахунок подвоїв. А за хвилину відбулося ще одне подвоєння. Вадим Сімухов зловив на проти ході голкіпера Прилуцького та оформив дубль.

Намагання «Шігірюму» змінити рахунок креатином не вирізнялися і за п’ять хвилин до завершення тайму гості взяли тайм-аут задля наради на тему «Що робити?». Всі моменти, що були створені біля воріт господарів майданчика несли чимало гостроти, але контр випади Демидівки приховували більшу ступінь небезпеки.. Це підтвердив епізод за секунду до сигналу на перерву, коли Сергій Цимбалюк переправив «селект» у кут воріт суперника. За рахунку 4:0 команди пішли на відпочинок.

Відновлення гри у другому таймі запам’яталося кількома цікавими епізодами, що могли відновити інтригу у матчі. Але в усіх випадках гравці «Шігірюма» псували моменти у завершальній стадії. До 19-ї хвилини гравці ФК «Стир» жодного разу не пробили в бік воріт суперника, що не завадило з першої ж спроби вразити рамку та зняти питання щодо переможця кубкового протистояння. Автором голу став демидівець Василь Пастух – 5:0.

Подальші події у зустрічі відбувалися скоріше для статистики. Наприклад у складі гостей Сергій Цимбалюк оформив дубль, а на 23-й хвилині Ярослав Шморгун розмочив рахунок – 6:1.  Активний Вадим Сімухов  спочатку продемонстрував «фокус із шляпою», а згодом зробив «покер». У відповідь забив Володимир Каленюк. За рахунку 8:2 пролунав фінальний свисток і до півфіналу покрокував «Стир» із Демидівки.

Кращі гравці: Володимир Каленюк – Вадим Шостак