Гра


1/4 фіналу

Кубок Прогресу, Центральний майданчик
2: 3

Хронометрист / Делегат:

Шереметьєва М./Голоскоков С.




Про гру:

Естафету поєдинків в 1/4-й фіналу Кубку Прогресу, що стартував в суботу 26 грудня слідом за ФК «Стир» та «Шігірюмом» (8:2) підхопили команди, котрі представляють різні ліги – Третю та Другу відповідно. І що цікаво, обидва суперники в своїх дивізіонах посідають треті сходинки в турнірних таблицях, маючи по 7 залікових балів. На першому етапі тезки іспанського клубу з Більбао в напруженому протистоянні з волинськими «канонірами» вирвали мінімальну перемогу з рахунком 4:3, а господарі майданчика в 1/8-й були переконливими у зустрічі з другим «Респектом» - 6:3.

Кубковий характер матчу мав нівелювати різницю у класі між опонентами, де у ролі фаворитів виступав «Атлетік» з Млинівського району. І як показали події у дебюті гри підтвердженням прогнозів став гол на 3-й хвилині, який на свій облік записав Андрій Старушкевич. За такий само відрізок часу паритет відновився. Лучани згадали про кубковий характер зустрічі та вивели на ударну позицію Андрія Юхімюка і рахунок став 1:1. Щоправда такий хід розвитку подій не влаштовував агресивних гостей, котрі доволі швидко знову вийшли вперед. Розстарався із потужним ударом Святослав Подоба. А на 11-й хвилині гри Володимир Євтухов збільшив гандикап до двох пунктів та підбив підсумок першого тайму – 1:3.

Після відновлення гри «зелено-біле дербі» заграло новими фарбами у вигляді низки гострих моментів з обох сторін майданчика. На ударну позицію вийшов лучанин Ігор Білітюк і його гол відродив інтригу в кубковому протистоянні – 2:3.

Напруження зросло і емоційний фон став набувати абрисів грозової хмари. «Гаряче» обговорення рішень арбітрів ніяких дивідендів, окрім «гірчичників» не дало. А гравців змусило зосередитися безпосередньо на футзалі. А його було на майданчику СК «Арена Спорт». Атаки хвилями накочувалися на ворота опонентів, котрі в традиціях Олександра Кержакова били, бажали бити і знову били. Але на заваді голу ставали то майстерна гра голкіперів, то незграбність дій польових виконавців. Рахунок лишався незмінним, а пропорційно цьому збільшувався нерв кубкового протистояння. Господарі навіть набрали критичну кількість фолів. Але до фінальної сирени рахунок так і не змінився. У півфіналі Кубку Прогресу зіграє «Атлетік».

Кращі гравці: Вадим Євтухов – Василь Білотіл