Гра


1/4 фіналу

Кубок АМФВ, Центральний майданчик
4: 3

Хронометрист / Делегат:

Корпош М./Голоскоков С.




Про гру:

Лише один заліковий бал в турнірній таблиці Першої ліги станом після 4-х турів розділяє учасників кубкового протистояння ХФК «Фіміам» та команду «Олімпія». Сусіди-суперники (7 та 6 місця відповідно) перед звітним кубковим матчем синхронно програли своїм суперникам у «регулярці» (0:3 та 0:4 відповідно) і відповідно вийшли на майданчик СК «Арена Спорт» з величезним бажанням реабілітуватися за невдачі тижневої давнини. Але, як звісно, в кубкових змаганнях далі проходить лише один із опонентів. В 1/8-й  Кубку АМФВ за межами чвертьфіналу ХФК залишив «Атлетік» з Олики, вигравши у серії післяматчевих пенальті після 2:2 в ігровий час, а футзалісти з Княгининка обіграли міцний «КроШу» - 6:4.

Через півтори хвилини від початку гри потужний постріл гравця «Олімпії» прийшовся у поперечину і рахунок залишився сухим. Кілька швидких атак ХФК приховували реальну загрозу. У відповідь «неоново-чорні» перевірили на міць стійку воріт господарів майданчика. Таким був дебют матчу.

Перший гол стався ближче до середини тайму, коли потужно з лівого флангу атаки пробив Павло Панченко. Менше ніж за хвилину «фіміамівець» Іван Вдовенко майстерним пострілом рівновагу відновив. Трохи згодом футзалісти з Княгининка вийшли вдвох на голкіпера лучан, але гольову спробу відверто змарнували. Кубкова боротьба на зустрічних курсах постійно вибухала гострими моментами, в яких гравці мазали повз рамку, вчасно не пасували, влучали у каркас та не замикали гольові простріли. Відповідно цифри на табло 1:1 залишилися незмінними до перерви попри всі старання суперників.

Після відновлення ігрового процесу темп гри дещо спав. Опоненти стали більше уваги приділяти захисним діям, що ідеальними не виглядали, адже моменти виникали як кажуть на рівному місці. Бажання зіграти у півфіналі Кубку АМФВ часто-густо заважало виконавцям в завершальних стадіях атак діяти розкуто і м’яч не бажав потрапляти у сітку воріт.

За нічийного рахунку ціна помилки зростала прямо пропорційно залишку ігрового часу. Суперники атакували з постійним оглядом на власні ворота. Вогню кубковому протистоянню на 20-й хвилині додав автор першого голу ХФК «Фіміам» Іван Вдовенко, котрий не тільки просунув «селект» через захисника, але після першого відбитого удару зумів лежачи з гострого кута переправити «кулястого» у сітку. Ігровий подвиг свого партнера по команді підтримав Олександр Новаковський, коли потужно з носка пробив у рамку -  3:1. Гол заслуговував на номінацію «кращий гол туру», незважаючи на кубковий статус гри.

«Олімпія» пішла вперед з п’ятим польовим гравцем і після помилки на перепасі Тимофій Гаврук з ХФК відправив м’яч у порожні ворота. Гості не здавалися і продовжували штурмувати редути «Фіміаму» і таки вивели на убойну позицію Павла Панченко – 4:2. Критична кількість фолів у господарів менше ніж за хвилину конвертувалася у дабл-пенальті, котрий бездоганно виконав автор хет-трику Павло Панченко. Другий номер «Оімпії» міг стати справжнім героєм поєдинку, коли після чергового фолу господарів за 10 секунд до фінальної сирени підійшов до десятиметрової позначки. Проте в другій спробі Павло не зумів переграти голкіпера «Фіміаму» і ХФК втримав мінімальну перевагу, що стала перепусткою до півфіналу Кубку АМФВ.

Кращі гравці: Іван Вдовенко – Павло Панченко