Гра


7: 2

Хронометрист / Делегат:

Шереметьєва М./Пилипчук Р.




Про гру:

 У заключному матчі п’ятого туру Першої ліги на паркет «Арени спорт» вийшли аутсайдери регулярного чемпіонату – «Олімп» та ФК «Мар’янівка».

«Олімпійці» йдуть сьомими. У попередніх іграх вони здобули 4 очки, звівши в нічию поєдинок із «Духче» та здолавши «Вотранс-2». Натомість «Мар’янівка» має нуль у графі, останнє місце та мінус 23 щодо забитих/пропущених голів. Більше того, минулими вихідними по хлопцях дуже боляче «проїхався» «Вотранс-2», відвантаживши їм 12 сухих м’ячів. Щоправда, і «Олімп» свій останній матч програв, поступившись 0:2 лідеру турнірки – «Дому Фасадів».

Перед матчем «олімпійці» домовилися не форсувати події, а вирішили дати суперникам взяти ініціативу на себе. Мовляв, спершу глянемо, як гратимуть вони. Ймовірно саме через це, початок гри видався доволі повільним та не вартим жодної уваги.

Перший гол собі привезла «Мар’янівка». Андрій Терефельський дуже дивно та невдало зіграв на виході, не встиг нормально повернутися та у підсумку дістав круглого із сітки. Відзначився Михайло Брагінець.

Натомість його візаві зі своєю роботою справився, парирувавши удар зі штрафного від Василя Греля. Хорошу нагоду зрівняти мав і Роман Сосновський: 13-й номер «картатих» не зміг успішно завершити побачення з воротарем, м’яко влучивши у стійку.

Не забиваєш ти – забивають тобі. Золоте футбольне правило працює і у футзалі. «Відскочивши», «олімпійці» розіграли миттєву контратаку правим флангом, яка завершилася замиканням Костянтина Яценка.

Ще через три хвилин – аналогічний гол у ворота «Мар’янівки». Відмінність одна – результативна атака прилетіла вже з лівого флангу.

Під завісу першої половини «Олімп» забив вчетверте: розіграш з кутового завершися красивим дублем Брагінця, який круто «вколотив» сферу під поперечку.

Кострубатий футзал команди демонстрували і в другому таймі. Тренер «Мар’янівки» Сергій Магера раз у раз змінював гравців на полі, активно підказував та шаленів, коли щось не виходило (а не виходило майже нічого). Нажаль для нього, голи продовжили залітати у ворота його команди. На 22-й хвилині Петро Назарук зробив 5:0, а Брагінець оформив хет-трик, запустивши круглого поміж ніг воротаря суперників.

За дві хвилини до кінця капітан «картатих» Василь Грель забив гол престижу з пенальті, але Яценко миттєво відповів сьомим взяттям воріт. Разом із цим в останні секунди Грель оформив дубль, зафіксувавши кінцевий результат 7:2.

Таким чином, 2020-й рік «олімпійці» завершують на шостій сходинці турнірної таблиці Першої ліги, їхні опоненти – останні з нулем у графі.

Кращі гравці: Михайло Брагінець – Василь Грель