Гра


3: 2

Хронометрист / Делегат:

Жовнірук Д./Пилипчук Р.




Про гру:

У центральному матчі шостого туру Суперліги зійшлися принципові суперники та лідери обласного футзалу - «Надія» та МФК «Хорів».

Команди з одного населеного пункту підійшли до протистояння на другій та третій сходинці турнірної таблиці і безумовно хотіли «закритися» на локдаун, здобувши перемогу у битві за «шість очок».

«Надія», яка в минулі вихідні розгромно програла «Вотрансу», розпочала суботню гру другим номером та  стримувала потужний натиск хорівчан. Натомість біло-сині стрімко пішли вперед, швидко завдавши три удари, два з яких потягнув досвідчений Ігор Пунда. 

Емоції вирували і кремезний лідер номінальних господарів Іван Мучак вступив у словесний конфлікт з гравцем «зелених» Владиславом Мазуром. Окрім цього він наїхав і на арбітра, за що миттєво отримав попередження. Згодом «Муча» взагалі міг покинути поле, але суддя вирішив не давати другу жовту за доволі грубий фол Івана.

Хорівці продовжували володіти ініціативою та фізикою давили «Надію». Натомість їхні суперники раз у раз випускали п’ятого польового, намагаючись здобути позиційну перевагу, але – зась. Традиційно, «зелені» за такого розкладу «катали» своїх суперників (минулий матч з «Вотрансом» до уваги не беремо) по декілька хвилин не відпускаючи «сферу». Проте «Хоріва» така тактика «односільчан» не вразила, вони відбирали круглого та змушували гостей вдаватися до екстра фолів.

Як наслідок за 3:57 до завіси першого тайму – шостий фол «Надії» та дабл-пенальті для біло-синіх. До м’яча підійшов Назарій Данів та запустив його повз ворота. Проте ще за хвилину затяжна атака хорівчан, яка включила в себе серією кутових та аутів, завершилася точним замиканням від все того шостого номера.

Феєрія «шостих» продовжилася і вже за хвилину  Іван Павлюх, на формі якого також майоріє перевернута дев’ятка, ударом з гострого кута зрівняв рахунок у матчі.

Заруба продовжилася й у другій половині гри. Кілька небезпечних моментів на початку було у «Хоріва», але вирвалися вперед саме «зелені». На 23 хвилині автогол у свій пасив записав Вадим Видихай.

«Надія» мала нагоди, щоб збільшити відрив, але не скористалася ними. Натомість господарі взяли тайм-аут, провели розіграш та зрівняли рахунок. У відповідь гості знову пішли у бій п’ятьма польовими, проте допустили прикру помилку, якою скористався Данів.

Мінімальна перемога «Хоріва» сформувала цікаву ситуацію у турнірній таблиці. Біло-сині, «Надія» та «Вокар-Ковель» мають по 12 очок та де-факто розділяють між собою другу сходинку. Попереду лише «Любарт». «Князі» у «до-локдаунові» часи виграли усі свої матчі та йдуть на перерву лідерами з 18-ма заліковими пунктами в активі.

Кращі гравці: Назарій Данів – Ігор Пунда