Гра


5: 1

Удари по воротах:

34
:
14

Удари у рамку воріт:

16
:
6

Сейви:

5
:
9

Фоли:

9
:
7

Попко Максим, Дмитрук Андрій, Мищук Анатолій




Хронометрист / Делегат:

Жовнірук Д./Пилипчук Р.




Про гру:

Одним із матчів шостого туру стало протистояння двох луцьких клубів – «Любарта» та «Теремно». «Князі» на мажорній ноті завершили 2020 рік, здобувши перемоги у всіх іграх регулярного чемпіонату. Натомість діючі чемпіони Вищої ліги чотири рази програли, але все ж записали у свій актив перемогу та нічию. А отже й 4 очки та 8-е місце в «турнірці».

Разом із цим команди нещодавно зустрічалися в рамках 1/8 кубкових змагань. Тоді у серії пенальті далі пройшов «Любарт». Цікавий також те, що у складі «Теремно» виступає трооє «екслюбартівців»: Дмитро Притулюк, Максим Ядловський та Максим Герасимчук.

Суботня гра не стала копією листопадового протистояння. Вже на другій хвилині Сергій Піддубний побачив свого тезку Степанюка та блискуче закинув йому «круглого» на лівий фланг. 10-й номер «хрестоносців» нагоду не змарнував та відкрив рахунок.

Щоправда одразу відповіли пекарі. Кращий гравець минулого туру Дмитро Бурковський розігнав атаку брівкою та відпасував на Максима Герасимука, який гарно переграв Дениса Лавренчука.

Нічийним рахунок залишався недовго. На восьмій хвилині Сизик з кутового віддав коротку передачу Степанюку, той одним дотиком повернув м’яча Владу, а 77-й номер «хрестоносців» шикарно прострілив на Піддубного, який у таких моментах шансів голкіперам не залишає.

Проте гольової передачі Сизику було мало. На 13-му відрізку першого тайму, молодий та талановитий гравець змістився у центр, віддав пас Степанюку, миттєво обробив його «скидку» та «зарядив» у праву дев’ятку воріт Дмитра Притулюка. «Екслицар» нічого з таким потужним ударом зробити не зміг.

Друга частина гри розпочалася з традиційної позиційної переваги «князів». Гравці «Любарта» спокійно контролювали м’яч, роблячи ставку на свої відпрацьовані комбінації. Дуже швидко це принесло плоди: Піддубний опинився віч-на-віч з голкіпером та спробував майстерно прокинути круглого йому поміж ніг. От тільки Притулюк зреагував.

Далі Дмитро вирішив трішки «почудити». Відомий своєю непоганою грою ногами голкіпер «пекарів» пішов у поле та втратив м’яча у центрі. Удар у відповідь «взяла» на себе стійка. Згодом він знову спробував «підіграти» колишній команді та допустив аналогічну втрату. Цього разу йому пробачив Сергій Вишневський.

Хоча Дмитро Притулюк у цьому матчі більше не пропускав, голи у воротах «Теремно» ще побували. В останні хвилини «пекарі» пішли у бій з п’ятим польовим гравцем, але ця футзальна фішка проти тренованих «князів» не спрацювала. Сергій Степанюк оформив хет-трик, а червоно-жовті двічі діставали м’яча з сітки.

У підсумку – впевнена перемога «хрестоносців» з рахунком 5:1. На локдаун «Любарт» йде одноосібним лідером турнірної таблиці, маючи у своєму активі 18 очок. Натомість «Теремно» залишається на восьмій сходинці з 4 заліковими пунктами

Кращі гравці: Сергій Степанюк – Максим Герасимук