Гра


8: 1

Хронометрист / Делегат:

Ярмольська Я./Голоскоков С.




Про гру:

Право першими вийти на паркет СК «Арена Спорт» після відновлення чемпіонату області через локдаун отримали учасники битви аутсайдерів П’ятої ліги «ВФБ Груп Лімітед» та ФК «Гірка Полонка». Але якщо «чорно-білі» протягом сезону відчули смак перемог, обігравши у «регулярці» земляків з «Переможної варти» (3:2) та «Теремно Хліб-2» в 1/8-й Кубку Мрії, то юні хлопці з Гіркої Полонки деліктесами від спортивної вікторії не ласували. Більше того, в кваліфікації вищезгаданого «омріяного» Кубку гості поступилися саме «ВФБшникам» - 3:5.

Тоді, футзалісти аутсорсиногової компанії навіть поступалися у рахунку своїм опонентам, але у найважливіший момент гри, коли мінміальна первага була на боці лучан стався необовязковий пенальті у ворота «полончан» і харизматичний гокіпер господарів Євген Лесик ударом з лівої підсумував гру на користь «ВФБ Груп Лімітед».

І ось чергове побачення у сезоні. Тепер у рамках Регулярного чемпіонату. Дебютні хвилини зустрічі розпочалися з активного обміну ударами з різних дистанцій та креативних позицій. Хоча перший гол надзвичайним естетизмом не вирізнявся. Через дві з  половиною хвилини від стартового свистка арбітра господарі майданчика на перепасах дійшли впритул до воріт «полонян» і Руслан Гавриш впритул пробив у рамку – 1:0.

Юні гравці ФК «Гірка Полонка» після пропущеного м’яча не відмовилися від тактики тиску на чужі ворота і в середині тайму кілька разів заставили дев’ятнадцятого номера лучан, а голкіпер Євген Лесик носить на своїй спині саме ці цифри, продемонструвати свою майстерність та фах. Після кількох сейвів свого воротаря «ВФБшникі» організували швидку контратаку та організували другий гол із скандинавським присмаком з огляду на прізвище автора. Комбінацію партнерів влучним ударом з правого флангу атаки завершив Іван Швед. Більше гольових подій у першому таймі не сталося,хоча можливостей в опонентів вистачало.

Після короткої паузи в тиші зимового ранку поєдинок продовжився за звичним сценарієм. Юнаки намагалися домінувати, а «ВФБ Груп Лімітед» через хвилину зробив рахунок практично переможним – 3:0. Ще коли команди мінялися лавами запасних Сергій Супрунюк звернувся до своїх одноклубників із словами: «Пацани, щось не видно ні в кого великого бажання забивати голи». Мабуть тому сьомому номеру господарів довелося власним прикладом мотивувати партнерів по команді до гольової справи. За кілька хвилини після цього Андрій Птачик дописав в ігровий протокол авторство взяття воріт – 4:0 і несвідомо вбив інтригу гри.

Хоча залишок ігрового часу вмістив в себе сейви кращих гравців матчу, ними були визнані голкіпери суперників Євген Лесик та Максим Полюх, дубль активного Сергія Супрунюка, вилучення за другий фол Дмитра Глінського та швидке покарання юнаків з  дабл-пенальті у фірмовому стилі з лівої ноги у кут воріт за авторством вищезгаданого Євгена Лесика. Решта невикористаних моментів та ігрових епізодів заслуговували лише сухої протокольної мови цифр. З чим звичайно може не погодитися «дев’ятнадцятка» господарів майданчика. Черговий дабл-пенальті у виконанні Євгена Лесика запалив на табло цифри 7:0.

Гостям таки вдалося уникнути сухої поразки, коли шостий фол організували «чорно-білі». Відзначився кращий гравець попередньої очної зустрічі Андрій Василевський. Але останнє слово залишилося за господарями, котрі зафіксували підсумок матчу рахунком 8:1. Другий дубль у грі організував Руслан Гавриш з  команди «ВФБ Груп Лімітед».

Крупна перемога дозволила господарям покращати своє становище в боротьбі за право зіграти в плей-офф «абсолютки», а ФК «Гірка Полонка» однозначно побореться за солодкий втішний приз.

Кращі гравці: Євген Лесик – Максим Полюх