Гра


4: 4

Хронометрист / Делегат:

Ярмольська Я./Голоскоков С.




Про гру:

З огляду на турнірне становище команд звітний поєдинок 7-го туру в Другій лізі між МФК «Гранітбудексклюзив» та луцьким клубом «West Side» мав у великій мірі дати відповідь на запитання щодо потрапляння до вісімки плей-офф Абсолютної першості. У разі перемоги горохівської команди «перепустка» до плей-офф опинялася у кишені номінальних господарів майданчика. А вікторія «західників» вирівнювала шанси команд та остаточно заплутувала ситуацію на дні турнірної таблиці.

Старожили Другої ліги, а «West Side» третій рік поспіль грає в четвертому за силами дивізіоні, спробували відразу показати хто є справжнім господарем на паркеті СК «Арена Спорт», що за законами жанру викликало зворотну реакцію в «біло-блакитних». Стартовий наскок номінальних гостей «гранітний» колектив відбив і перейшов до позиційного наступу, притискаючи лучан до власних воріт. Як не дивно, але такий перебіг подій у дебюті зустрічі приніс дивіденди саме «західникам». У швидкій контратаці «біло-червоні» примусили голкіпера «ексклюзивщиків» продемонструвати майстерність у відверто гольовому епізоді на перевести м’яч на кутовий. А далі після розіграшу корнера незмінний капітан «вестсайдівців» Олег Борисюк таки відправив «селект» у сітку.

Пропущений м’яч додав адреналіну гравцям «гранітної» команди і менше ніж за хвилину Вадим Кукевич рахунок зрівняв – 1:1.

Рівний хід поєдинку подекуди вибухав гольовими моментами, але стражі воріт діяли безпомилково і шансів половим не давали. Проте за 4 хвилини до перерви рахунок змінився. Відповідальність за гольове завершення багатоходівки взяв на себе той, за своїм статусом має вести партнерів по команді до перемог. Капітан команди «West Side» Олег Борисюк не схибив і вивів гостей вперед 1:2. Мінімальна перевага у рахунку трималася майже до самої перерви, але за 8 секунд до відпочинку горохівчанин Тарас Токарчук переграв голкіпера лучан низовим ударом з лівого флангу атаки.

За рахунку 2:2 у другій половині матчу суперникам довелося розпочинати все з початку. І за півтори хвилини після відновлення гри лучанин Олег Собковський вивів «West Side» вперед 2:3. За кілька хвилин за сюжетною лінією першого тайму «Гранітбуд» рівновагу відновив, коли влучно пробив Юрій Лоскутов. А ще за кілька секунд господарі вперше у зустрічі були попереду 4:3 після швидкої атаки, що завершив Вадим Кукевич.

Турнірна ситуація примусила «західників» вдатися до активних дій і це відразу принесло дивіденди у вигляді гола, який потужним пострілом організував Сергій Климюк. 4:4, і командам знову довелося шукати переможні рецепти у кожному ігровому епізоді. Тим більше, що до завершення матчу лишалася ще половина ігрового часу другого тайму.

Напруження на майданчику зростало пропорційно зменшенню ігрових секунд. Відповідно і кількість фолів збільшувалася після принципових протистоянь в кожному з епізодів. Як би на трибунах були глядачі, то нудьгувати їм точно не довелося. Гол назрівав. Емоції зашкалювали. М’яч практично не затримувався у центрі майданчика, а голкіпери постійно працювали у поті чола. Проте бойова нічия стала підсумком безумовно цікавого протистояння.

Один заліковий бал не дозволяє команді «West Side» дивитися у турнірне майбутнє з оптимізмом, але якщо у двох завершальних поєдинках «регулярки» лучани діятимуть з таким саме бажанням, то зачепитися за плей-офф буде цілком можливим. Втрата двох  залікових балів МФК «Гранітбудексклюзив» скоріш за все виключила горохівчан із боротьби за солодкий приз, але у разі успіху аутсайдерів така перспектива може стати наявною.

Кращі гравці: Вадим Кукевич – Олег Борисюк