Гра


4: 3

Хронометрист / Делегат:

Журибіда В./Пилипчук Р.




Про гру:

Разом із завершенням карантину на паркет «Арени спорт» повернулися пекельні футзальні баталії. У найбільш спекотному протистоянні  суперлігового дня зійшлися «ТТІ» з Нововолинська та МФК «Хорів».

«Зв’язківці» у минулому турі розіграли бойову нічию з «Вотрансом» та пішли на канікули на п’ятій сходинці турнірної таблиці. Натомість хорівчани перед локдауном здолали принципового суперника – власних «односільчан» із «Надії» (3:2). Разом із ними та ковельським «Вокаром» вони розділили друге місце регулярного чемпіонату.

Суботня зустріч розпочалася з голу, який я навіть побачити не встиг . Відкрив рахунок капітан «ТТІ» Максим Обертас.

Доволі швидко Роман Москалик відновив паритет. Але ще стрімкіше «Хорів» його знову втратив. Пропустивши, «чорні» одразу погнали вперед і вже на п’ятій хвилині Макс Обертас оформив дубль, потужно вгативши «Select» під поперечку. 

Не забарилися хлопці з Нововолинська і з третім голом: впритул голкіпера розстріляв Андрій Никитюк. Ледь не одразу, могли біло-сині зрівняти, але Герман Улянюк феєрично відбив пенальті від Станіслава Паньківа.

Надалі «Хорів» підключив п’ятого польового гравця, використовуючи класичну футзальну тактику під час кожної своєї атаки. І це принесло дивіденди, хоча й не такі, як хотілося б номінальним гостям. Підопічні Віктора Ревка під кінець першого тайму затисли суперника та повинні були забивати. Але не забили. Нема жодних сумнівів: хорівчанам завадила якась дуже потужна магія.

Досягнути свого вони змогли вже у другій половині матчу. На 18 хвилині відставання скоротив Петро Шелест, а зрівняли біло-сині на 28 відрізку ударом Романа Москалика.

Якою ж була кінцівка матчу? Абсолютно шаленою! За 16 секунд до кінця «Хорів» розіграв від воріт та почав, здавалося б, останню атаку у матчі. В якийсь момент гравець «матрасників» впав у штрафному майданчику після підкату суперника. Арбітр, який стояв поряд, порушення не помітив, а «ТТІ» рвануло вперед і за три секунди до кінця змогло вирвати надскладну перемогу над дуже серйозним опонентом.

Як наслідок, «зв’язківці» з п’ятої піднімаються на третю сходинку турнірної таблиці і за два тури до фінішу стають реальними претендентами на медалі регулярного чемпіонату. Натомість «Хорів» після прикрої поразки – четвертий. Вони та ковельчани відстають від Нововолинська на один заліковий пункт, маючи в активі по 12 очок.

Кращі гравці: Максим Обертас-Роман Москалик