Гра


0: 5

Хронометрист / Делегат:

Крачукова А./Голоскоков С.




Про гру:

«Муніципали» лише в останньому турі змогли зачепитися за омріяну вісімку плей-офф, на фінішній стрічці випередивши другу команду «Мідас» і отримали у суперники переможця Регулярної першості команду «Волинь 05». Підопічні Олександра Антонюка до останнього туру йшли у графіку чемпіона «регулярки» у Суперлізі  ЛФК «Любарт», котрий забрав 27 очок із 27 можливих, але в підсумку втратили 2 залікових бали в завершальному матчі першості з «татрафанівцями», зігравши внічию 1:1.

Рівно два місяці тому 20 грудня суперники зустрічалися в 4-му турі, де «хрестоносці» надзвичайно впевнено переграли «Переможну варту» 12:1, самостійно забивши всі тринадцять м’ячів. Хет-триком відзначився забивний Роман Ковалюк, а його партнер за командою Антон Рудик встиг розписатися в обох воротах.

І ось нова зустріч безумовного фаворита з колективом, який в сезоні зірок з неба явно не хапав. Хоча за підсумками минулого туру «муніципал» Роман Ярмощук був делегований до номінації «Кращий гравець туру в П’ятій лізі» та перед початком гри отримав подарунки від партнерів ТМ «Земан». Після стартового свистка «Волинь» прогнозовано пішла на штурм захисних редутів «вартовиків», котрі зуміли вистояти в перші пекельні хвилини та поступово вирівняти гру. Кілька небезпечних випадів «Переможної варти» змусили юнаків більш відповідально ставитися до командних дій у захисті.

Ближче до завершення першої половини гри хід гри остаточно вирівнявся і поєдинок став нагадувати двобій «технаря» з «атлетом». У ролі першого персонажу виступали «хрестоносці», котрі плели  на майданчику мережу багатоходівок та індивідуальних соло. В образі опонента виступала «Переможна варта», яка відчайдушно «бодалася» у кожному епізоді матчу. 0:0 – стали справедливим підсумком тайму.

Невдалий сценарій початку гри «Волинь 05» виправила на свою користь на початку другого тайму. Багатоходова комбінація «крузейдерс» завершилася на дальній стійці воріт «муніципалів» де Артур Азізбеков не схибив і на табло запалали цифри: 0:1.

Забитий гол надихнув юнаків до активних  дій у наступі і глядачам нудьгувати не довелося. Голкіпер «вартовиків» у поті чола працював у рамці, а в одній з контратак господарі навіть влучили устілку воріт «хрестоносців». Проте в обміні випадами перемогла молодість. Активний Назар Байбула підкараулив помилку захисту і впритул розстріляв ворота – 0:2. Більш суттєву заявку на загальний успіх в чвертьфіналі плей-офф від діючого чемпіона «регулярки» зробив Антон Дудік – 0:3. А переможні крапки у грі поставили «крузейдерс» кращий гравець матчу Роман Ковалюк та його товариш Антон Дудік. Перемога 5:0 робить «Волинь 05» безумовним фаворитом на першому етапі Абсолютного чемпіонату.

Кращі гравці: Роман Ярмощук – Роман Ковалюк