Гра


3: 6

Удари по воротах:

12
:
15

Удари у рамку воріт:

9
:
6

Сейви:

6
:
9

Фоли:

7
:
6

Хомич Олена, Кірепко Анатолій, Брагінець Михайло




Хронометрист / Делегат:

Крачукова А./Голоскоков С.




Про гру:

Тиждень тому в представників клубу з трьох населених пунктів Ощів – Терешківці – Вільхівка після матчу з прямим конкурентом за золото Другої ліги острожецьким «Камаз-Агро» був привід для спортивного свята. «Арсенал» здобув красиву перемогу 3:1 та виборов звання чемпіонів Регулярного чемпіонату області у своєму дивізіоні. А в суперника «канонірів» з чвертьфіналом стала команда «Новатор», яка в радянські часи могла би отримати приз «Гроза авторитетів» - футбольний приз, започаткований редакцією тижневика «Спортивна Москва» у 1976 році. Вручався команді, що набрала найбільшу кількість очок у сезоні в матчах з призерами вищої ліги чемпіонату СРСР. Рекордсменом за здобутими трофеями став одеський «Чорноморець» (4 перемоги у номінації). Цьому ж клубу належить і рекорд за набраними очками в матчах з призерами протягом одного сезону — 9 з 12. Колектив із Смоляви зумів у «регулярці» обіграти фаворита першості «Камаз» у 8-му турі з рахунком 3:1 та відібрав два залікових бали в нинішнього суперника в Абсолютній першості. До речі учасники звітного поєдинку в цьому році вже зустрічалися 2 січня в рамках 6-го туру. Тоді «Арсеналу» довелося добряче попотіти, аби відігратися з рахунку 1:3 до нічийного підсумку 3:3 та залишитися в золотій гонці Другої ліги. Дублями у післяноворічному протистоянні відзначилися «канонір» Олександр Халик та Роман Фібіч із Смоляви. Своєрідною родзинкою чергової зустрічі опонентів став той факт, що саме «Новатору» має висловити подяку ФК тезка лондонського славетного клубу за те, що в передостанньому турі «регулярки» саме «Новатор» не дав «Камаз-Агро» достроково стати чемпіоном та опосередковано став ініціатором золотого матчу в Другій лізі.

Пролунав свисток арбітра матчу, що сповістив про початок першого поєдинку 1/4-ї фіналу плей-офф і на паркеті СК «Арена Спорт» завирували футзальні пристрасті. З бейсболкою на голові голкіпер господарів Юрій Хомяк кілька разів вступив у гру вже у дебюті зустрічі, а його партнер по команді Олександр Чекус свій перший момент перетворив у гол – 1:0.

Відповідь не забарилася за кілька хвилин, коли швидка атака центром майданчика завершилася потужним пострілом Тараса Мушита. Рахунок вирівнявся, а з ним зросла напруга та нерв гри. Чарівний за естетикою пасів епізод коли лише стійка врятувала «Новатор» від неминучого голу мав продовження у вигляді забитого м’яча Олександром Халиком – 1:2. «Арсенал» ще натиснув на суперника і …пропустив. Смолявський колектив згуртовано пішов у наступ і після перепасу Іван Риковський відправив «селект» у сітку – 2:2. Долю першого тайму вирішила остання секунда гри, коли Микола Поліщук впритул розстріляв ворота господарів та підбив підсумок тайму – 2:3.

А на початку другої половини гри Олександр Халик збільшив перевагу «канонірів» до двох пунктів та оформив дубль. За рахунку 2:4 обидва суперники намагалися змінити на власну користь. Краще це вийшло у «канонірів», котрі розігнали швидку атаку і Олександр Халик оформив хет-трик.

За сім з половиною хвилин до фінального свистка Олександр Корнійчук був першим на відскоці від хрестовини і переправив «селект» у сітку – 2:6.

У складі «Новатора» паніки не спостерігалося і досвідчений Тарас Лоза зумів скоротити відставання у рахунку. Залишок ігрового часу вмістив в себе низку гострих моментів, але голами глядачів не балував. Підсумок 3:6 залишає шанси смолявськім футзалістам на реванш, але шанси потрапляння до півфіналу лишаються не великими.

Кращі гравці: Олександр Чекус – Олександр Халик