Гра


35: 22

Хронометрист / Делегат:

Корпош М./Кузнєцов Д.




Про гру:

У звітному матчі в суперників не могло бути ніяких секретів одне для одного – «Агромат» і «Топільно» зустрічалися уже третю неділю поспіль. І якщо в останньому турі регулярної першості перемога лучан (4:2) забезпечила їм срібні медалі, то у першому стиковому матчі великий крок до півфіналу зробили уже «синьо-білі», вигравши з рахунком 5:2.

Необхідність відігруватися позначилася на стартовому нервозному стані підопічних Андрія Кристича. Перша половина першого тайму пройшла, як це було вигідно «Топільному», без гольових моментів, а самі «салатові» ще й за 7 хвилин уже набрали п’ять командних фолів. Більше того, номінальні гості просто повинні були відкривати рахунок – спочатку Андрій Ткачук замість удару в порожній кут віддав пас на партнера, загубивши стовідсоткову нагоду для взяття воріт, а на 10-й хвилині Вадим Шутовський заробив для своєї команди дабл-пенальті, однак сам же «десятка» «Топільного» з десятиметрової позначки влучив у бокову стійку воріт Олександра Лещука!

Як виявилося, цей момент став поворотним у матчі. На емоціях гравці «Агромата» захопили ініціативу на майданчику, і на ворота «Топільного» посипався шквал гольових моментів. Особливо не щастило Назарію Сенику, який не зумів виграти дві дуелі у голкіпера, однак його партнери по команді були точнішими – спочатку Едуард Хрипа, а потім Максим Бондаренко забивали схожими ударами із середньої дистанції прямісінько у дальній кут воріт «синьо-білих» – 2:0. А під завісу тайму нарешті відзначився і сам Сеник, який на швидкості підхопив м’яч та з правої пробив воротаря суперників – 3:0.

Досягнувши паритету за сумою двох матчів, після перерви «агроматівці» діяли дещо обережніше. Утім, коли тишу на майданчику «розбудив» сейв Лещука після удару Шутовського, «салатові» зрозуміли, що свого щастя потрібно шукати в атаці. І на 21-й хвилині у них спрацювала «домашня заготовка» після розіграшу кутового, а Іван Богута могутнім ударом прямісінько у «дев’ятку» збільшив рахунок в грі – 4:0! Після цього на майданчику стало дійсно гаряче – Лещук знову здорово виручив команду під час дуелі з Романом Бондаруком, а Сеник, змарнувавши ще кілька стовідсоткових нагод, таки зумів оформити «дубль», розкачавши захисника та пробивши низом під бокову стійку ближнього кута – 5:0!

«Топільному» не залишалося нічого, окрім як йти «ва-банк», граючи п’ятьма польовими. Декілька разів «агроматівці» могли закривати гру, однак не влучали у порожні ворота після помилок суперників. І дарма – ця нереалізація коштувала «салатовим» дуже дорого. Спочатку «синьо-білі» заробили право на вільний удар, після розіграшу якого відзначився Василь Присяжнюк – 5:1. А на останній хвилині гри Шутовський класним ударом від бокової стійки відправив команди на серію пенальті – 5:2!

Долю драматичного чвертьфінального протистояння вирішила заміна воротаря у «Агромата» перед серією пенальті. У рамку став польовий гравець Сергій Мороз, який уже під час першого удару «накрив» удар Шутовського! А після цього жоден з гравців не припускався помилок з шестиметрової позначки, тож до півфіналу Вищої ліги після гарячої подвійної битви виходить саме луцький колектив!

Найкращі у матчі: Назарій Сеник – Андрій Сасовський