Гра


Півфінал

Кубок АМФВ, Майданчик ПАРКЕТ
1: 5

Хронометрист / Делегат:

Корпош М./Голоскоков С.




Про гру:

Першими завдання щодо виходу до фіналу Кубку АМФВ вирішили гравці «ХФК Фіміам – Надія-2», котрі в драматичному 3:3 матчі з «ХФК Фіміам – Надія-2» були більш переконливими та перемогли в серії післяматчевих пенальті 3:2. А в другому півфіналі турніру спортивна доля звела шосту команду Вищої ліги «Енаргопроф» з переможцем Регулярного чемпіонату в Першому дивізіоні МФК «Дім фасадів». На шляху до цієї зустрічі «енергетики» двічі проходили суперників за рахунок вдалого виконання шестиметрових ударів у серіях післяматчевих пенальті. В 1/8-й у матчі з першоліговим «Духче» лучани організували гольову перестрілку 5:5, а в обміні ударами з «точки» перемогли 3:2. У чвертьфіналі суперником «Енергопроф» у боротьбі за Кубок Прогресу стала представниця Першого дивізіону «Прип’ять». У напруженому поєдинку після свистка арбітра на табло горіли цифри 2:2, а пенальті любешівці пробили невдало – 2:0 і лучани у півфіналі, де на них очікує чергове випробування представником Першої ліги. Але цього разу чемпіоном «регулярки».

На відміну від господарів майданчика в луцькому дербі номінальні гості з МФК «Дім Фасадів» на перших двох етапах Кубку Прогресу були більш ніж впевненими. Спочатку з рахунком 6:1 був обіграний друголіговий МФК «Гранітбудексклюзив», а в 1/4-й «домовитий» колектив декласував аутсайдера Вищої ліги «Мідас» - 9:2.

Після стартового свистка арбітра матчу на паркеті СК «Арена Спорт» розпочався справжній кубковий поєдинок. Господарі майданчика після вильоту з плей-офф «абсолютки» намагалися реабілітуватися в очах своїх вболівальників, а прогресуючий від року до року МФК «Дім Фасадів» намагався підтвердити свою звичку перемагати у сезоні всіх своїх суперників. Моменти команди створювали як фехтувальники в запеклому бої. Але найгострішим епізодом в дебюті зустрічі став гострий випад пари гравців на ворота «біло-блакитних». Трохи згодом свій момент створили номінальні гості. І не тільки створили, але й перетворили його у гол. З лівого флангу атаки «домовитої» команди Іван Бандура пробив низом потужно та влучно – 0:1.

В середині тайму суперники вирівняли хід гри, що перетворилася у гойдалки – випади та рейди до чужих воріт, дальні постріли та сейви голкіперів. Важко комусь з опонентів було надати перевагу у цьому цікавому поєдинку, де панувала битва на кожному метрі майданчика. Аби зрівняти рахунок господарі під кінець першої половини гри навіть почали залучати до атакувальних дій свого голкіпера Дмитра Флішаровського. І менше ніж за хвилину до перерви Дмитро таки забив гол-красень, хоча за секунди до цього виймав «селект» із сітки власних воріт після влучного удару впритул від Романа Генюка – 1:2. Пролунав свисток і команди пішли на відпочинок.

По перерві напруга на майданчику СК «Арена Спорт» ще більше зросла. Команди вдавалися до активного пресингу і вболівальникам на трибунах часу нудьгувати не було. Все відбувалося доволі емоційно та видовищно. Бажання пробитися до фіналу Кубка АМФВ іноді било через край, але зустріч від цього лише вигравала.

З середини другого тайму «Енергопроф» почав збільшувати тиск на захисні редути «фасадників» та дедалі частіше долучати до позиційних наступів воротаря Дмитра Флішаровського. Така тактика вимусила тренерський штаб гостей взяти тайм-аут аби порадитися про те, як втримати мінімальну перевагу. «Енергетики» продовжували штурм, а «Дім фасадів» очікував на помилку опонента. І за дві хвилини до фінального свистка нагода влучити у порожні ворота виявилася вдалою у виконанні Антона Качини – 1:3. А далі не остаточну переможну крапку встановив Владислав Блащук, адже у протокол гри на останніх секундах Артур Яручик вписав своє ім’я, як автор фінального взяття воріт – 1:5. Впевнена перемога чемпіона Регулярного чемпіонату Першої ліги клубу «Дім фасадів» і в фіналі зустрінуться «однокласники» - перша та сьома команди дивізіону.

 Кращі гравці: Артем Назарчук – Михайло Бадзюк