Гра


Півфінал

Кубок Прогресу, Майданчик ПАРКЕТ
2: 3

Хронометрист / Делегат:

Корпош М./Голоскоков С.




Про гру:

Перед першим півфінальним матчем Кубку Прогресу між «Луцьктепло» та ФК «Стир» на моє запитання тренеру господарів Ярославу Русину чи вдасться сьогодні реабілітуватися за непопадання в плей-офф Першої ліги в поєдинку з третьоліговим середняком ФК «Стир», місцевий Мауріньо відповів: «Може бути, але….8 березня – це жостко».

На відміну від Регулярної першості в кубковому турнірі підопічні Ярослава виглядали більш переконливо. В 1/8-й на початку грудня «тепловики» в напруженому поєдинку з «однокласниками» з юною командою ЛФК «Любарт» мінімально перемогли 3:2, а в чвертьфіналі не залишили шансів віце-чемпіону Третьої ліги – 5:2.

На своєму шляху до півфіналу Кубку Прогресу ФК «Стир» на першому етапі, як і нинішній суперник також здобули мінімальну вікторію 3:2 у матчі з луцьким «Трейдерсом», а в 1/2-й хлопці з Демидівки не мали проблем у поєдинку з «Шігірюмом» 8:2.

Матч в Міжнародний жіночий день Запорожцяще до початку гри вніс інтригу повідомленням про те, що голкіпер гостей ще «тільки Клевань проїжджає». Проте цей факт не завадив «річникам» вже на перших хвилинах перевірити майстерність кіпера лучан Сергія Запорожця. Але й 19-й номер, саме під ним грає Сергій, не зміг стати на заваді неминучого голу, що ударом впритул організував Олег Левинський з Демидівки. Ще за кілька хвилини у центрі уваги вболівальників знову був Сергій Запорожець, котрий кілька разів поспіль виручив команду майстерною грою в рамці.

Лучани створили кілька полу моментів і знову пропустили. Швидка атака три в два завершилася шикарним пасом з лівого флангу точнісінько на ногу гравцю. Футзаліст ФК «Стир» Дмитро Королевич мав безліч часу аби зупинити м’яч, а далі переправити у сітку воріт – 0:2. Саме така комбінація цифр на табло засвідчила підсумок першої половини гри, хоча за останок часу суперники встигли обмінятися гострими випадами.

Після відпочинку «червоно-жовті» на певний час розташувалися на половині майданчика «річників» та розіграли цілу низку різноманітних стандартів. Щоправда, цей футзальний коктейль особливих дивідендів «Луцьктепло» не приніс і гольовими здобутками не балував. Команда з Демидівки впевнено захищалася та контратакувала за найменшої можливості. Як в епізоді на 16-й хвилині, коли багатоходівку гостей естетським ударом в кут завершив автор дублю Дмитро Королевич. Лучани до середини тайму змогли відповіти пострілом у стійку воріт, ударом впритул у голкіпера гостей та вдалим завершенням прострілу у виконанні Василя Єфімчука - 1:3.

Стало цікавіше. Гра остаточно розкрилася і хвилі атак почергово стали накочуватися на захисні редути опонентів. За чотири хвилини до фінального свистка господарі добряче порадилася під час хвилини на роздум, та пішли у масований наступ. Суперник  боронився великими силами і індивідуальними стараннями Василя Пастуха набрав критичну кількість фолів, що за 2 хвилини до кінця ігрового часу стався дабл-пенальті, котрий не був реалізований. Забити вдалося з гри. Активний Василь Єфімчук остаточно відродив інтригу – 2:3. Нерви, крики, емоції, але у фіналі Кубку Прогресу гратимуть футзалісти з Демидівки. Мабуть 8 березня точно не день «тепловиків».

Кращі гравці: Василь Єфімчук – Дмитро Королевич