Гра


Півфінал

Кубок Прогресу, Майданчик ПАРКЕТ
33: 31

Хронометрист / Делегат:

Корпош М./Голоскоков С.




Про гру:

Дербі Млинівського району в рамках 1/2-ї Кубку Прогресу між «Атлетіком» та «Камаз-Агро» стало другім матчем цього етапу турніру. В першому півфіналі «Луцьктепло» та ФК «Стир» зіграли 2:3, що стало на користь колективу з Рівненської області, котрий отримав можливість передивитися у другому півфіналі свого майбутнього суперника за головним матчем турніру. На шляху до матчу, що відбувся 8 березня у Міжнародний жіночий день, суперникам довелося пройти тернистим шляхом. В 1/8-й «прогресивного» кубку «Атлетік» здолав переможця «регулярки» в Другій лізі терешківський ФК «Арсенал» 4:3, а в чвертьфіналі мінімально 3:2 переміг «Хавест». На цих же стадіях турніру віце-чемпіон Регуялрної першості в Другій лізі «Камаз-Агро» спочатку впевнено розібрався з третьоліговим ФК «Дежа» 5:1, а далі в острожецькому дербі з «Олам-Кесеф Спорт» виграв за рахунок одного забитого голу.

І ось очна зустріч претендентів на титул - команд з Рівненської області, котрі в Регулярному чемпіонаті між собою в рамках 2-го туру розібралися на користь «камазівців» - 5:2. Обидва суперники відразу натисли на газ і глядачам не довелося нудьгувати вечірньої пори у Міжнародний жіночий день. Як боксери важковаговики, суперники пустилися в обмін ударами. Позиційні атаки змінювалися швидкими випадами, і робилося все це на максимальній швидкості.

Перший гол стався лише на 8-й хвилині, коли класична для «камазівців» вертикальна атака сходу знайшла в центрі незмінного капітана «вантажівки» Олега Юрчука, який не схибив та відкрив рахунок. Ще за хвилину почин старшого товариша підхопив активний Павло Старушкевич і на табло запалали цифри 0:2, що гріло серця фанатів Острожця.

Лише за хвилину до відпочинку «зелено-білі» зуміли таки відзначитися забитим м’ячем. Активний та забивний Олександр Томич в гольовому епізоді розібрався швидко та майстерно. Інтрига повернулася на паркет СК «Арена Спорт»,хоча в цей час пролунав свисток на перерву.

Після короткого відпочинку «Камаз-Агро» міг за пів хвилини  зробити вагому заявку на перемогу, але гравець «чорно-червоних» після гострого пасу Олега Юрчука відверто схибив. Ближче до середини тайму гра вирівнялася і в цей момент рахунок зрівнявся. Багатоходівку «Атлетіка» влучним пострілом з убойної позиції завершив Дмитро Галадей.

2:2 протрималися не довго. Кілька гострих моментів перетворилися у потужний постріл під поперечину Олега Юрчука і в цей саме час господарі майданчика набрали критичну кількість фолів. Проте «атлетіків» цей факт не збентежив і кілька ударів поспіль у рамку «червоно-чорних» завершив Володимир Ремчук рикошетом від голкіпера – 3:3. Млинівське дербі повністю виправдало свою назву і в завершальні хвилини вмістило в себе певний пул гострих  моментів, що в підсумку на змінив рахунок на табло. Долю півфіналу вирішила серія післяматчевих  пенальті. Вже в першій спробі помилки припустився гравець «Камаз-Агро» - 3:1 і до фіналу пробився «Атлетік». Тепер у фіналі відбудеться справжнє рівненське дербі за участю Млинівської та Демидівської команд.

Кращі гравці: Олександр Томич – Олег Юрчук