Гра


2: 4

Удари по воротах:

17
:
25

Удари у рамку воріт:

11
:
15

Сейви:

12
:
9

Фоли:

8
:
10

Герасимків Василь, Кірепко Анатолій, Хомич Анатолій




Хронометрист / Делегат:

Глухенька Л./Голоскоков С.




Про гру:

Як і в Суперлізі, в П’ятому дивізіоні до фіналів плей-офф пробилися фаворити сезону  - чемпіон Регулярної першості «Волинь05» та володарі срібних нагород «Vadrus». Учасники луцького дербі до головних двох матчів сезону крокували з різними результатами на проміжних фінішах, але завдання виконали на відмінно. Золотий склад «хрестоносців» у чвертьфіналах двічі розгромив «Переможну варту» 5:0 та 8:1, а на наступному етапі, після поразки в першій грі з ФК «Кременець» 7:8 у матчі відповіді взяли реванш 7:5.

«Взуттєвики» з обласного центру на старті «абсолютки» двічі розібралися із земляками «ВФБ Груп Лімітед» 4:3 та 7:1, а в 1/2-й плей-офф зломили супротив міцного «Tatrafan Flexible» 6:4 та 6:5.

Між собою команди зустрічалися у 8-му турі, де була зафіксована перемога чемпіона «Волинь05» з рахунком 4:2.

І ось на паркеті СК «Арена Спорт» розпочався перший раунд протистояння двох принципових суперників. За відсутності дискваліфікованого капітана «взуттєвиків» Дмитра Бондарчука на вирішальну битву за титул команду з пов’язкою на руці вивів досвідчений Вадим Іванюк, котрий і став головним диригентом в атакувальному ансамблі «чорно-білих». Стартовий штурм  старшої команди юні «волиняки» відбили та ближче до середини тайму почали дедалі частіше погрожувати воротам номінальних гостей. Хоча перша стовідсоткова нагода сталася у протилежних володіннях, коли Володимир Коваль дивом не проштовхнув м’яч у сітку воріт «хрестоносців». Не забиваєш ти… Саме так можливо міркував Артур Азізбеков, якому на дальній стійці суперник дозволив отримати «селект» та відправити кулю в незахищений кут воріт -  1:0. Сталося це на 8-й хвилині, а ще за шістдесят секунд хресний батько «ВадРусу» Вадим Русяк влучним пострілом відновив паритет – 1:1.

До завершення першої половини події на майданчику розгортались у рівній боротьбі з однаковими шансами на успіх та критичною кількістю фолів з боку гостей. Бажання виграти в стартовому поєдинку фінального двобою сублімувалося у гольові події на 13-й хвилині першої половини гри. Спочатку «взуттєвик» Максим Якимов завершив багатоходівку партнерів по команді, а згодом «хрестоносець» Назар Байбула підбив підсумок тайму – 2:2.

Після перепочинку хід гри суттєво не змінився. Боротьба в кожному епізоді, стовідсоткова налаштованість, багато фолів та безліч ударів у бік воріт. Як далекобійна артилерія працювала «пушка» номінанта попереднього туру Василя Лойка з «Вадрусу», а швидкі комбінації «крузейдерс» часто завершувалися креативними діями біля чужих  воріт. За такої гри м’яч гарантовано мав перетнути проекцію рамки. Сталося це на 20-й хвилині, коли на п’ятачку «Волині 06» у падінні Володимир Коваль виправився за незабитий гол в першій половині гри – 2:3.

«Хрестоносці», в яких вже відновлюється чемпіонат України з футболу, в цей відрізок матчу виглядали по футзальному розгубленими і навіть набрали п’янять фолів. Хоча за три хвилини до фінального свистка свою критичну масу фолів добрав і суперник.

За законами жанру останні дві хвилини вмістили в себе цілу низку гострих епізодів. Спочатку капітан «Вадрусу» зняв з руки пов’язку та  відзначився біля чужих воріт – 2:4. У відповідь юнаки не реалізували дабл-пенальті та тричі вимусили голкіпера, а за сумісництвом кращого гравця матчу Тараса Яковлюка добряче попрацювати у воротах та продемонструвати майстерність.

Гандикап у два м’ячі перед матчем-відповіддю робить фаворитом у протистоянні за титул Абсолютного чемпіона Волині в П’ятій лізі сезону 2020/2021 команду «Vadrus».

Кращі гравці: Назар Байбула – Тарас Яковлюк