Гра


3: 0

Хронометрист / Делегат:

Глухенька Л./Голоскоков С.




Про гру:

Лише срібний призер «регулярки» в Четвертій лізі «Волинь Угринів» зумів без втрат дістатися до фіналів плей-офф. Учасники звітного поєдинку до головних двох матчів сезону крокували з різними результатами на проміжних фінішах, але завдання виконали на відмінно. Срібний склад «зелено-чорних» у чвертьфіналах спочатку розгромив «Клевер Сторс» 8:0, а далі дозволив собі розслабитися та скатав нічейку 2:2. На наступному етапі, після перемоги в першій грі з «Волиньфам» 5:3 у матчі-відповіді угринівці знову були сильнішими 4:2.

«Надія-3» з Хоріва на старті «абсолютки» поступилася ФК «Вишків» 1:3, але в другому  матчі зробила «камбек» 2:0 та краще за суперника пробила пенальті 2:0. А в 1/2-й плей-офф зломили супротив чемпіона регулярної першості ФК«Пірванче» за сумою двох матчів 5:3 та 2:4.

До речі, у чемпіонаті зустріч суперників 27 грудня минулого року в рамках 5-го туру завершилася бойовою нічиєю 1:1 після голів Влада Самійло та Олега Кривенького. Тому, коли пролунав свисток арбітра першого фінального матчу, глядачі мали право очікувати безкомпромісної боротьби за звання кращої команди сезону 2020/2021 в Четвертій лізі.

На паркеті СК «Арена Спорт» події розпочалися прогнозовано. Суперники без розвідки пішли вперед і вже на перших хвилинах продемонстрували бажання забивати та вигравати. Щоправда, майстрам на завершальній стадії атак часто бракувало точності, та й голкіпери в гострих моментах діяли бездоганно.

Ближче до середини тайму гра остаточно вирівнялася. Темп впав. Суперники намагалися шукати шляхи для взяття воріт у позиційному наступі, але брак у передачах та нескоординовані дії в організації виходів на ударні позиції голе паду не прогнозували. Відчувався острах опонентів за результат першого раунду двобою, що в свою чергу сковувало дії виконавців.

За футзальними законами та традиціями події оживилися за 3 хвилини до сигналу на перерву. «Волинь Угринів» набрала критичну кількість фолів, а суперник стараннями свого кращого бомбардира Влада Саміло реалізувала штрафний після п’ятого фолу та не зумів реалізувати дабл-пенальті. Рахунок 1:0 на користь третьої «Надії» став підсумком першої половини гри і команди пішли на відпочинок.

По перерві під звуки танцювальних ритмів активність футзалістів на майданчику СК «Арена Спорт» суттєво не збільшилася, хоча першим номером намагалися діяти представники Угриніва, котрим в край необхідно було зрівняти рахунок. Хорівці впевнено боронилися та відповідали небезпечними випадами.

Ближче до середини другої половини гри намітилася суттєва територіальна перевага гостей, котрі великими силами йшли вперед та створювали небезпеку біля воріт Павла Плісака, який у рамці діяв бездоганно. Чим менше часу лишалося до завершення гри, тим нервовіше діяли «чорно-зелені» на завершальній стадії атак. В підсумку сталася помилка у передачах і пара «надійних» гравців вийшла сам на сам із голкіпером «Волині», який ні чим не зміг завадити Антону Гура – 2:0. Грати лишалося кілька хвилин і Угринів спробував виправити становище. Але за 22 секундидо завершення черговою помилкою захисту гостей скористався Назарій Демчук і підбив підсумок першого раунду – 3:0. Цей факт автоматично робить команду «Надія-3» фаворитом у боротьбі за титул Абсолютного чемпіона Волині в Четвертій лізі сезону 2020/2021.

Кращі гравці: Павло Плісак – Юрій Марчук