Гра


3: 4

Хронометрист / Делегат:

Глухенька Л./Голоскоков С.




Про гру:

Герої минулорічного футзального трилеру в Четвертій лізі в нинішній першості у Третій лізі зуміли пробитися до фіналів плей-офф. Учасники луцького дербі до головних двох матчів сезону крокували з різними результатами на проміжних фінішах, але завдання виконали на відмінно. Срібний склад «маркетовців» у чвертьфіналах двічі розгромив «Шігірюм» 6:2 та 8:3, а на наступному етапі без надзусиль здолав опір ФК «Стир» 3:1 та 4:3.

«ДПЗшинки» з обласного центру на старті «абсолютки» двічі розібралися з міцним FC «Hawest» 6:4 та 3:1, а в 1/2-й плей-офф влаштували справжню «зарубу» з острожецьким «Olaf-Kesem Sport». В двох раундах епічного протистояння  «фенікси» двічі зіграли у бойові нічиї 3:3 та 2:2, а в серії післяматчевих пенальті були більш майстерними за чемпіонів «регулярки» 3:2.

У 8-му турі Регулярного чемпіонату суперники зіграли непоганий матч, в якому мінімальну перемогу здобули підопічні Руслана Корпоша 2:1. І ось чергове побачення на паркеті СК «Арена Спорт».

Під звуки сальси та танго, що лунали з центрального майданчика, де відбувався всеукраїнський турнір з бальних танців, суперники «замутили» свій футзальний батл, намагаючись чим швидше відзначитися забити голом. За півтори хвилини від початку «маркетовець» Іван Корчук наважився на удар з правого флангу і не прогадав. На табло запалали цифри 0:1, що було на користь фаворита.

Емоції в матчі завирували доволі швидко і вже на перших хвилинах арбітрам довелося користуватися жовтими картками аби остудити гарячих футзалістів.  В центрі уваги часто опинявся забивний гравець «червоно-чорних» Володимир Крупнік, який часто опинявся на підлозі після єдиноборств із опонентами, а ближче до середини тайму ударом із середньої дистанції перевірив хрестовину воріт.

«Люди в чорному», і річ не за арбітрів, а за «ДПЗшників», намагалися перевернути хід поєдинку та організувати гольову атаку, але опонент у захисті діяв чітко і помилок не припускався. Але за кілька хвилин до перерви «Бус Маркет» перебрав із фолами і Андрій Янко потужним пострілом з дабл-пенальті відправив «селект» у правий верхній кут, зрівнявши рахунок. Але за 7 секунд до свистка на відпочинок гол-красень на дальній стійці організував Віталій Палюх з команди «BusMarket Group» та підбив підсумок тайму 1:2. Хоча ще через кілька секунд «Фенікс» міг відродити паритет, але другий удар з десятиметрової позначки «чорним» дивідендів не приніс.

Через півтори традиційних хвилини від поновлення матчу рахунок таки став нічийним, адже Кирил Тананайко замкнув передачу на дальній стійці воріт з лівого флангу атаки амбітного ФК «Фенікс ДПЗ» - 2:2.

Успіх у наступі окрилив команду, що носить ім’я  легендарного птаха, та дозволив на певний час перехопити ігрову ініціативу та здобути територіальну перевагу. Низка гольових моментів так і лишилася низкою, а суперник ледь не в першому серйозному епізоді спромігся переправити «селект» у сітку. Відзначився кращий гравець матчу в складі гостей Іван Корчук.

Проте, на 20-й хвилині рахунок знову став нічийним 3:3. Під час комбінації «чорних» на лівому фланзі Кирилу Тананайко не тільки вдалося замкнути гостру передачу, але й оформити дубль.

Нервове закінчення не стало дивом. Суперники з усіх сил намагалися схилити шальку терезів успіху на свій бік. І в цьому процесі більш вдалими виявилися підопічні Руслана Корпоша, котрі створили епізод для кращого виконавця гри Івана Корчука – автора хет-трику і мабуть активнішого футзаліста на паркеті СК «Арена Спорт».

Тепер за тиждень у боротьбі за титул Абсолютного чемпіона Волині в Третій лізі сезону 2020/2021 формальним фаворитом виступає колектив «BusMarket Group», котрий має перевагу в один гольовий пункт перед другим раундом.

 Кращі гравці:Кирил Тананайко - Іван Корчук