Гра


2: 4

Хронометрист / Делегат:

Корпош М./Кунаков О.




Про гру:

У двобої за визначення абсолютного чемпіона у Вищій лізі зійшлися потужний «Респект», що пройшов дистанцію регулярного чемпіонату без поразок та непоступливий «Атлетік» з Олики, який виявився єдиною командою ліги, що не програвала «поважним». Перед стартом поєдинку гості опинилися у непростій ситуації, оскільки через дискваліфікацію не могли прийняти участі в матчі Тимофій Денисюк та Андрій Шокало і колектив з Олики лишився практично без замін. Розуміючи складне положення суперника, «Респект» з перших секунд гри вдався до активних атакувальних дій на максимальній швидкості, змусивши гостей працювати лише на захист власних воріт і сподіваючись вимотати гравців «Атлетіка» ще до перерви. Перебуваючи під постійним пресингом, гості намагалися перш за все зіграти якомога надійніше в обороні, тому вся гра в атаці будувалась на довгих передачах в напрямку Олександра Зінгеля, який намагався зачепитися за м’яч, але виходило це нечасто. Олицький колектив вперто тримався під шквалом атак суперника, але врешті на 9-й хвилині «Респект» таки відкрив рахунок – Богдан Лопоха пробив з середньої дистанції і невеличкий рикошет завадив Ігору Недільку парирувати цей удар. Минуло лише дві хвилини і господарі збільшують свою перевагу до двох голів – Віктор Сущ потужно пробив під дальню стійку. Отож, 2:0 після першого тайму за цілковитої ігрової переваги «Респекта».

А по перерві перебіг подій на майданчику почав поступово змінюватися. «Респект» і далі мав перевагу, але помітно скинув оберти, вважаючи що дотисне суперника і без надзусиль. Ближче до середини тайму «Атлетіку» вдалося вирівняти гру і раз по раз наближатися до воріт господарів. Перший дзвіночок продзвенів коли потужний дальній постріл Дмитра Кутецького мало не влучив у самісіньку дев’ятку – «поважних» врятувала поперечка. Та «Респект» не прислухався і на 24-й хвилині розрив у рахунку скоротився до мінімуму – Дмитро Кутецький скинув м’яч на Олександра Зінгеля і той пробив з льоту впритул розстрілявши Євгена Малоголовця. Господарі занервували і почали фолити у моментах, які цього абсолютно не вимагали. Як наслідок Олег Шахраюк тричі встановлював м’яч на 10-метрову позначку і тричі бездоганно виконував вирок.

Таким чином, «Атлетік» забезпечує собі невелику перевагу перед матчем-відповіддю, проте це ще нічого не гарантує. «Респект» вже доводив у цьому плей-офф, що відіграти 2 голи після першого поєдинку для нього не є надто складним завданням.

Кращі гравці: Віктор Сущ – Олег Шахраюк