Гра


0: 7

Хронометрист / Делегат:

Крачунова А./Голоскоков С.




Про гру:

Продовження футзального трилеру за участю героїв минулорічного супердербі та учасників нинішніх «розборок» в Третій лізі безумовно додавали інтриги вирішальному поєдинку «BusMarket» – ФК «Фенікс ДПЗ». Тим більше, що після першого раунду перевага віце-чемпіонів «регулярки» складала лише один пункт після 4:3 минулого тижня. В невеличкому експрес-інтерв’ю коуч «маркетівців» Руслан Корпош зазначив, що гандикап в один пункт це не перевага, а тренування команди напередодні вирішальної битви перетворилося у тривіальну двосторонку без відпрацювання елементів гри. Наставник фаворитів матчу хвилювався не дарма.

І мінімальна перевага була нівельована вже на початку 4-ї хвилини гри, коли забивний «феніксолюб» Кирил Тананайко потужним пострілом відправив «селект» у сітку воріт господарів. На табло 0:1 та 4:4 за сумою двох матчів, що остаточно відновило паритет у харизматичному протистоянні.

Ціла низка невикористаних гольових моментів стала відбитком внутрішньої напруги, що заважала опонентам діяти розкуто та ефективно. На кону стояв титул Асбсолютного чемпіона області в Третій лізі. Під кінець першого тайму м’яч лише дивом не потрапив у рамку «червоно-чорних», які виходили на ударні позиції поблизу чужих воріт. За дві хвилини до перерви спрацювало відоме футбольне правило про не забиваєш ти…, адже своїм шансом забити гол капітан «ДПЗшників» Олег Романюк скористався майстерно. 99-й номер «Феніксу» пролетів правом флангом атаки та невідпорно пробив у дальню «девятку» - 0:2. Саме за такого рахунку суперники пішли на перепочинок.

Після того як опоненти перевели дух, події у матчі завирували з новою силою. Тепер вже великими силами у наступ йшли господарі майданчика, яким треба було відіграватися. Проте, через кілька хвилин після відновлення гри дві фатальні помилки голкіпера команди «BusMarket» вкрай драматизували ситуацію для віце-чемпіонів «регулярки». Спочатку по хокейному зіграв автор дублю Кирил Тананайко, котрий на п’ятачку отримав верхову передачу та ногою в супровід елегантно переправив «селект» у сітку. А за мить у воротарській в гольовому епізоді майстерно розібрався  Андрій Гапонюк з ФК «Фенікс ДПЗ» і рахунок став 0:4, що оптимізму підопічним Руслана Корпоша не додавало. Грати лишалося ще доволі багато часу, але в очах господарів майданчика було замало переможного вогню, що іноді дозволяє командам на зубах виривати перемоги. Але суботнього дня вітрію більше жадали гравці у чорній формі. Після того, як «BusMarket» пішов із п’ятим польовим питання щодо переможця двобою було практично зняте з порядку денного. Спочатку у порожні ворота «круглястого» відправив  Андрій Янко та голкіпер гостей Андрій Мурашко. А пізніше з правого флангу атаку потужно пробив активний Дмитро Льозін – 0:7. Переконлива перемога у луцькому дербі дозволила ФК «Фенікс ДПЗ» здобути звання Абсолютного чемпіона Волині в Третій лізі та додати престижний титул до минулорічного тріумфу в Четвертому дивізіоні.

Кращі гравці: Володимир Крупнік – Кирил Тананайко