Гра


8: 4

Удари по воротах:

14
:
19

Удари у рамку воріт:

9
:
12

Сейви:

7
:
3

Фоли:

8
:
3

Твердяк Микола, Котельчук Ігор, Бродовський Руслан




Хронометрист / Делегат:

Глухенька Л./Голоскоков С.




Про гру:

Ранкову програму відновленого після вимушеної «ковідної паузи» 14-го чемпіонату Волині з футзалу відкривало своєрідне дербі. В 2-му турі Регулярного чемпіонату в Шостій лізі за календарних примх на паркет СК «Арена Спорт» вийшли ФК «Рать» з Ратніва та «Несвіч», котрі представляють два сусідніх села південної частини Луцького району. Що цікаво, обидва населених пункти мають цікаву та насичену історію та невелику кількість населення. Якщо у більш молодого Ратніва, котрий був заснований у 1577 році, в активі 890 мешканців, то в сусіднього «старшуна» Несвіча (1500 р.н.) за останнім переписом проживає 806 осіб. Щоправда, захищати кольори своїх клубів на звітний ранковий матч з’явилося 14 гравців господарів та 12 футзалістів у складі гостей. Можливо кількісна перевага відразу далася в знаки, адже на 2-й хвилині Андрій Савчук знайшов шпарину в захисних побудовах гостей і вивів «червоних» вперед.

Далі гра вирівнялася, хоча гостріше атакували та частіше підходили до воріт суперника гравці ФК «Рать». Гольова пауза в грі  припинилася на 11-й хвилині, коли  протягом трохи більше хвилини м’яч тричі побував у сітці «Несвіча». Авторство  взяття воріт суперника оформили почергово: Василь Мартинюк, Володимир Єрмаков та Віталій Василюк. Лише наприкінці першого тайму Петро Гонтар зумів таки розмочити рахунок і після ще кількох гострих випадів команди пішли на відпочинок.

Перерва явно пішла на  користь гостям, котрі на другу половину гри вийшли з бажанням відігратися чим скоріше. І вже у дебюті тайму дубль Петра Гонтаря та влучний постріл з правого флангу атаки Андрія Демківського дозволили «несвічанам» скоротити відставання до мінімуму.

Проте дива не сталося. Не секрет, що партнер господарів СГПП «Рать» спеціалізується на вирощуванні зернових культур, цукрового буряка, ріпаку, овочівництві, садівництві, молочному та м’ясному скотарстві. Проте приємно засвідчити, що і про спорт, а зокрема про футзал, керівниство відомого приватного підприємства також не забуває. Можливо цей фактор дався  в знаки і «ратнівці» продовжили вписувати імена своїх виконавців  в ігровий протокол. Свій вклад в гольову феєрію зробили Юрій Пухта, Михайло Скиданюк та Андрій Андрощук.

На 21-й хвилині Андрій Демківський дав ще один шанс гостям на позитивний результат гри, але дубль гравця ФК «Рать» Володимира Єрмакова остаточно зняв питання про переможця зустрічі, адже відіграти гандикап у чотири м’ячі за останок ігрового часу було практично не можливо – 8:4.

Багатий на голи поєдинок дозволив ратнівцям відчути смак перемоги, а «Несвічу» отримати безцінний досвід для майбутніх перемог.

Кращі гравці: Романець Сергій - Андрій Демківський