Гра


5: 6

Хронометрист / Делегат:

Глухенька Л./Кунаков О.




Про гру:

Обидва колективи претендують на місце у трійці призерів за підсумками регулярного чемпіонату. «Каноніри» вигравали регулярку в Другій лізі минулого сезону, а «тепловики» провели у міжсезоння хорошу роботу з посилення складу і результат не змусив себе чекати. Суперники мали певні кадрові проблеми, у «Арсенала» за відсутності штатного голкіпера місце в рамці довелося зайняти Романові Ващуку, а у складі «Луцьктепло» були відсутні досвідчені Роман Дудчик, Роман Онищенко та плеймейкер Сергій Ліщук. Команди розпочали доволі обережно, але ближче до середини першої половини потрохи «розбіглися» і біля обох воріт стало гаряче. Рахунок відкрили «тепловики» – Богдан Мосійчук першим встиг на добивання, та минуло лише 2 хвилини і «Арсенал» відігрався – Валентин Обозовський вдало завершив швидку контратаку. За хвилину «Луцьктепло» знову попереду завдяки голу Олександра Поліщука, а ще за хвилину рахунок знов рівний – Сергій Тачинський перериваючи гостру передачу на дальню стійку зрізав м’яч у власні ворота. Проте, ще до перерви гостям вдалося забити третій гол завдяки класній грі Назара Навроцького на позиції «стовпа».

У другому таймі «тепловики» стали більше уваги приділяти захисту, намагаючись втримати переможний результат, до того ж на 19-й хвилині їм вдалося збільшити розрив у рахунку – Богдан Мосійчук втік сам на сам і впевнено переграв голкіпера. Господарі перехопили ініціативу, але знайти шпарину в організованому захисті «Луцьктепла» їм ніяк не вдавалося і за 5 хвилин до завершення поєдинку вони вирішили піти ва-банк і випустити п’ятого польового гравця. І це спрацювало. Спочатку Олександр Корнійчук завершив ударом впритул гарну комбінацію, а ще за хвилину Валентин Обозовський несподіваним потужним пострілом з дальньої дистанції увігнав м’яча під поперечку. Втім, це не був хепі-енд, а лише початок справжнього трилера. Гості проводять швидку контратаку і Назар Орел ціною пошкодження дотягнувся таки до м’яча на дальній стійці і переправив його у сітку. «Арсенал» знову пішов в атаку вп’ятьох і на останній хвилині Олександр Корнійчук знову зрівнює рахунок. До фінальної сирени лишалося секунд 20, але «тепловикам» вистачило цього часу, щоб вирвати перемогу – після перехоплення і швидкої контратаки Назар Навроцький на останній секунді відправляє «Select» у ворота «канонірів».

Отож, «Луцьктепло» у валідольному матчі набирає 3 очка і продовжує на пару з «Трейдерс» крокувати без втрат, але лідери зустрінуться між собою вже у наступному турі. «Арсенал» ще не набрав оптимальної форми, це і стало причиною поразок у матчах з прямими конкурентами за призові місця. Та вся боротьба ще попереду.

Кращі гравці: Валентин Обозовський – Назар Навроцький